Eva Mikulová Rôzne

Eurowings z Košíc neodchádza, ale lety do Nemecka počas leta prevádzkovať nebudú

Letecké spojenia s dvoma nemeckými mestami, Dusseldorf a Mníchov prevádzkovala spoločnosť Eurowings. V letnom letovom pláne chýbajú, sú plánované až na jeseň.

Ilustračný obrázok k článku Eurowings z Košíc neodchádza, ale lety do Nemecka počas leta prevádzkovať nebudú
7
Galéria

Veľké sklamanie pre všetkých cestujúcich, ktorí s radosťou privítali nové letecké spojenia z Košíc do nemeckých miest a to Mníchov a Dusseldorf. Boli to jediné letecké spojenia s Nemeckom ale už v letnom letovom pláne chýbajú. Začali lietať v októbri 2018.

Opäť sa objavujú až v zimnom letovom pláne, ktorý začne platiť v októbri 2019.

„I nás to veľmi mrzí a žiaľ nám náš nemecký partner dosiaľ nevysvetlil, prečo je výpadok v letnej sezóne,“ hovorí Jana Tomková z košického letiska. Posledné lety do Mníchova aj do Dusseldorfu budú 29. marca. „Ubezpečili nás však, že o Košice majú záujem a z Košíc neodchádzajú,“ dodáva.

V rezervačnom systéme spoločnosti Dusseldorf sa tieto letecké spojenia z Košíc objavujú až v októbri 2019, čiže v zimnom letovom poriadku. Ceny už nie sú vôbec také priaznivé, ako boli doteraz. Prvý let z Košíc do Mníchova by sa mal uskutočniť 27. októbra 2019 ale cena začína na 399,99 eur. V ten deň by sa malo začať lietať aj do Dusseldorfu a cena je až 349,99 eur.

V apríli pribudne ďalšie londýnske letisko

Nové pravidelné letecké spojenie však pribudne v apríli. Do Košíc prichádza nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair. Linka z Košíc bude prevádzkovaná 3-krát do týždňa do Londýna Southend od 2.4.2019 ako súčasť letného letového poriadku v roku 2019. Z metropoly východného Slovenska naďalej lieta spoločnosť Wizz Air denne na letisko Londýn – Luton.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM