Eva Mikulová Šport

Expremiér Dzurinda sa stane členom Diamantového klubu Medzinárodného maratóna mieru

Najstarší európsky maratón v Košiciach sa koná už o týždeň. V prvú októbrovú nedeľu sa uskutoční už jeho 95. ročník a na trati uvidíme mnoho známych osobností.

Ilustračný obrázok k článku Expremiér Dzurinda sa stane členom Diamantového klubu Medzinárodného maratóna mieru
Zdroj: www.teraz.sk

Už tradične sa vždy prvú októbrovú nedeľu koná v Košiciach najstarší európsky Medzinárodný maratón mieru (MMM), ktorý sa prvýkrát konal v roku 1924. Tento najväčší košický športový sviatok bude opäť plný úžasných bežeckých výkonov a príbehov.

Na trati uvidíme tisíce bežcov a medzi nimi i známe tváre. Okrem športovcov sa maratónu venujú i mnohé známe osobnosti. Medzi ne patrí i bývalý premiér Mikuláš Dzurinda, ktorý sa košického maratónu úspešne zúčastnil už 25 krát a tak sa stane členom prestížneho Diamantového klubu MMM.

Diamantový klub

Program Diamantový klub MMM eviduje a združuje všetkých bežcov a bežkyne, ktorí majú na svojom konte 25 a viac úspešne zvládnutých štartov na najstaršom maratóne v Európe. Už v cieli v roku 2017 bolo jasné, že počet členov klubu sa rozrastie o 4 nové mená a v tomto prestížnom spoločenstve ich evidujeme už 53.

Peter Polák odbehne 200 – stý maratón

Novou tvárou klubu sa tak stáva aj expremiér Mikuláš Dzurinda, ktorý svojich 25 úspešných štartov vtesnal do obdobia rokov 1983 – 2017. Členovia klubu sa stretnú v sobotu 6. októbra o 10:30, aby privítali svojich nových kolegov, okrem Mikuláša Dzurindu aj Vladimíra Balogha, Ľubomíra Kiša a Jaroslava Pavlackého, dekorovaných na hlavnom pódiu Expa MMM.

Chýbať nebude ani líder klubu Peter Polák. Ten sa chystá na svoj 42. Medzinárodný maratón mieru a súčasne 200-stý maratón svojej kariéry. Slovenský Ron Hill, ktorý v súčte už obehol našu planétu viac než 9 krát patrí rozhodne medzi neprehliadnuteľné postavy slovenského športu.

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM