Lukáš Zavacký Správy Správy

Exstarosta Luníka IX o prezidentovi: Pekne sa s nami zvítal, je to určite dobrý chlap

Na Medzinárodný deň Rómov sa prezident Slovenskej republiky, Andrej Kiska, rozhodol okrem iného navštíviť materskú školu na košickom sídlisku Luník IX. Jeho bývalý starosta sa o hlave štátu vyjadril len pozitívne.

Ilustračný obrázok k článku Exstarosta Luníka IX o prezidentovi: Pekne sa s nami zvítal, je to určite dobrý chlap
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Andrej Kiska sa hneď po vystúpení z auta pobral k obyvateľom spomenutej mestskej časti. Tí ho ocenili potleskom a prehodili s ním aj zopár slov. S ľuďmi si podal ruky a následne sa pobral do miestnej materskej školy.

„Pekne sa s nami zvítal. Je to určite dobrý chlap. Chcem mu povedať, že náklady na elektrinu a byt sú u nás veľmi drahé,“ vyjadril sa bývalý starosta Luníka IX, Jozef Šana, ktorý na túto udalosť prišiel v obleku a s fotografiami, ktoré ukazoval zástupcom médií.

Rómovia si toto stretnutie veľmi vážili a viacerí sa vyjadrili, že príchod prezidenta môže ich sídlisku pomôcť. Rovnako si to myslí aj J. Šana. „Určite hej. Ostatní prezidenti k nám nechodili. Možno ešte Rudolf Schuster, ale iní sa o nás nezaujímali, tento však áno. Vidieť, že má charakter,“ uviedol.

Okrem materskej školy zavítal Andrej Kiska v rámci návštevy Košíc tiež na Konzervatórium Jozefa Adamoviča, ktoré ako jedno z mála na Slovensku ponúka maturitu aj v rómskom jazyku a následne sa stretol s občianskymi aktivistami v oblasti podpory vzdelávania rómskych detí v hoteli Golden Royal.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM