Rastislav Búgel Rôzne

Facebook a Instagram spustili PREDPLATNÉ: Budú pre užívateľov naďalej aj zadarmo?

Sociálne siete Facebook a Instagram po novom ponúkajú možnosť predplatného. Zaujíma vás, či budete môcť tieto platformy používať naďalej aj bezplatne?

Ilustračný obrázok k článku Facebook a Instagram spustili PREDPLATNÉ: Budú pre užívateľov naďalej aj zadarmo?
3
Galéria

To, čo bolo avizované, je teraz tu. Spoločnosť Meta začala uverejňovať nové oznámenie na svojich sociálnych sieťach. Európski užívatelia musia urobiť rozhodnutie, či budú platiť za prístup na tieto platformy.

Za predplatné bez reklám

„Vyberte si, ako sa vám budú zobrazovať reklamy. Ako súčasť zmeny právnych predpisov vo vašom regióne sa teraz môžete rozhodnúť ďalej používať produkty Meta zdarma tým, že nám umožníte používať vaše údaje na účely reklám. Prípadne si môžete zaplatiť predplatné, aby sa vám v nich reklamy nezobrazovali,“ píše sa v oznámení.

Ak sa rozhodnete platiť, Facebook a Instagram budete mať úplne bez reklám. Meta zároveň tvrdí, že vaše údaje sa už nebudú využívať na marketingové účely.

Avšak môžete sa rozhodnúť aj tak, že platiť nebudete. V takom prípade sa nič nezmení. Na Facebooku a Instagrame uvidíte reklamy a budú naďalej používať vaše údaje na marketingové účely.

Rozdielne ceny

Možno vás prekvapilo, že keď ste sa prihlásili na niektorú zo spomínaných sociálnych sietí cez počítač, videli ste inú sumu za predplatné, ako keď ste sa prihlásili cez mobil.

Spoločnosť Meta totiž ponúka dve rôzne verzie predplatného. Ak pristupujete na sociálne siete cez webový prehliadač vášho počítača, zaplatíte 9,99 eur mesačne. Ak však používate zariadenie s OS Android alebo iOS, cena je 12,99 eur mesačne. Dôvodom vyššej ceny je zahrnutie poplatkov, ktoré si na svojich obchodoch s aplikáciami účtujú Google a Apple.

Na porovnanie, Facebook si pýta viac ako je najdrahšie predplatné služieb Netflix (11,99 eur) a Spotify (10,99 eur).

Očakávajte ďalšiu zmenu

Ak sa rozhodnete využiť sociálne siete bez reklám, musíte si dávať pozor na termíny. Predplatné bude platné pre všetky vaše účty prihlásené v Centre účtov do 1. marca 2024. Po tomto termíne budete musieť platiť 6 eur mesačne na PC a 8 eur mesačne na zariadeniach s iOS a operačným systémom Android za každý ďalší pridaný účet.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM