Lenka Fedorová Rôzne

Famózne Imaginácie v Košiciach: Podarilo sa vyzbierať cieľovú sumu na ich zrealizovanie?

Košické Imaginácie sa potýkajú s finančným problémom, ktorý výrazne ovplyvňuje ich uskutočnenie. O pomoc sa rozhodli požiadať divákov i známe osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Famózne Imaginácie v Košiciach: Podarilo sa vyzbierať cieľovú sumu na ich zrealizovanie?
Zdroj: TASR

Imaginácie v Košiciach sú často označované aj za slovenský Cirque du Solei. Fascinujúce divadlo je pastvou pre oči. Ide o jedinečné multižánrové predstavenie v plenéri, plné emócii a krásnych obrazov, s prvkami „nového cirkusu“. Predstavenie je však finančne náročné a jeho realizácia ohrozená.

Potrebnú sumu sa podarilo vyzbierať

Organizátori sa rozhodli osloviť samotných divákov, ako aj známe osobnosti. Cieľom bolo vyzbierať 20 000 € prostredníctvom príspevkov cez webovú stránku projektu. Imaginácie sa nakoniec rozhodlo podporiť viac ako 200 prispievateľov.

Vďaka príspevku fanúšikov Imaginácii sa tak podarilo vyzbierať potrebnú sumu, čoho výsledkom je zrealizovanie tohtoročných Imaginácií. Cieľovú sumu 20 000€ sa tak podarilo naplniť nad očakávania. Finančný rozpočet je k 12. máju 2016 splnený na 103% so sumou 20 695€.

Pomohli aj sponzori

K problému financovania Imaginácii v minulom roku sa vyjadrila aj ich autorka a režisérka Ľuba Blaškovičová: „To, že Imaginácie prežili rok 2015 je skutočne zázrak. Veľkí sponzori sa rozhodli pre iné projekty a dotácie nemáme garantované žiadne. Vsadili sme teda na posledný pokus, osloviť vás, divákov. Iste môžeme hovoriť o úspechu, keďže sme prvý slovenský projekt, ktorý bol úspešne podporený formou crowdfundingovej zbierky,“ uviedla.

Aj keď bol podľa Blaškovičovej konečný počet prispievateľov pre nich sklamaním, cieľovú sumu aj vďaka priateľom a niektorým ústretovým sponzorom vyzbierali. O presnom termíne konania tohto veľkolepého podujatia vás budeme priebežne informovať.

Foto: ilustračné

Aj Katka Brychtová podporuje Imaginácie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM