Futbal

FC Košice podpísali prvú zimnú posilu: Portugalský brankár má zaujímavý životopis

Prestup do Košíc konzultovala nová posila aj s bratom, bývalým hráčom Nottinghamu Forest a Hull City.

Ilustračný obrázok k článku FC Košice podpísali prvú zimnú posilu: Portugalský brankár má zaujímavý životopis
Zdroj: fckosice.sk/Tomáš CICOŇ

FC Košice hlásia prvú zimnú posilu, ktorou je skúsený portugalský brankár Cristiano Pereira Figueiredo. Ten so žlto-modrými podpísal zmluvu do leta budúceho roka.

„Bolo pre nás dôležité posilniť sa na brankárskom poste a aj tam vytvoriť správnu rivalitu. Cristiano má veľmi dobrý životopis, má veľa skúseností a dôležité je, že bol na veľmi vysokom mieste medzi nami sledovanými brankármi. Bolo tiež veľmi podstatné, že je to aj dobrý človek, čo je veľmi dôležité, keď do šatne príde nový hráč,“ cituje športového riaditeľa klubu Balázsa Farkasa klubový web.

33-ročný brankár na Slovensku nikdy predtým nebol. „Nad prijatím tejto ponuky som dlho nerozmýšľal. Cítil som, že Košice majú o mňa úprimný záujem. Po stredajšom prílete som nemal veľa času na dôkladnejšie zoznámenie sa s mestom či prostredím, ale štadión bude po dokončení nádherný. Podmienky na futbal sú tu výborné,“ uviedol Portugalčan.

V minulosti nastupoval aj za Sporting Braga či Dinamo Bukurešť, dostal sa tiež do portugalskej reprezentácie U20 a U21.

Tento prestup konzultoval aj so svojim mladším bratom, ktorý je tiež futbalistom. 29-ročný stopér Tobias, ktorý hráva na poste stopéra, obliekal dokonca aj dres takých mužstiev ako Sporting Lisabon, Nottingham Forest či Hull City, aktuálne pôsobí v brazílskej Fortaleze.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM