Eva Mikulová Správy

Finančnú odmenu ponúkajú za dolapenie nezodpovedného majiteľa pitbula – zničil strom!, FOTO

Na venčovisku na sídlisku KVP nezodpovedný majiteľ pitbulla huckal psa, aby hrýzol a driapal sa na strom. Starosta už podal podnet na políciu.

Ilustračný obrázok k článku Finančnú odmenu ponúkajú za dolapenie nezodpovedného majiteľa pitbula – zničil strom!, FOTO
4
Galéria
Zdroj: MČ Košice-KVP

Neuveriteľný vandalizmus riešia na sídlisku KVP. Ako oznámil starosta tejto mestskej časti Ladislav Lorinc, obyvatelia im nahlásili, že istý istý mladý majiteľ psa nielen že nechal svojho pitbulla ohrýzať strom na venčovisku ale dokonca ho k tomu povzbudzoval.

„Doslova nám na úrade nad takýmto konaním zastal rozum. Vraj keď tohto nezodpovedného majiteľa ľudia upozornili, tak sa len pousmial a v pustošení stromu takouto hroznou formou pokračoval ďalej. Výsledkom hecovania a výsmechu je poškodený strom bez kôry,“ hovorí starosta.

Ešte v piatok 29. mája, strom ošetrili štepárskym balzamom a prekryli pletivom aby sa rýchlo zotavil.

Zároveň požiada o vyčíslenie hodnoty zničeného stromu. „Samotní psíčkari nás prosili, aby sme na venčovisku nasadili stromy, pretože je príjemné mať tam tieň a nejaký vandal naše úsilie ničí,“ nechápe starosta.

„Je smutné a neteší nás, že aj takéto veci musíme na sídlisku riešiť. Žiaľ, komu niet rady tomu niet pomoci. a preto ponúkame finančnú odmenu za pomoc pri dolapení páchateľa a vyzývame všetkých, ktorí ste boli svedkami tohto konania, alebo išli okolo či máte podozrenie, kto to mohol urobiť dajte nám vedieť a ideálne by bolo keby ste to mali i nafotené,“ dodáva starosta, ktorý už dal podnet i na políciu a výšku finančnej odmeny zatiaľ nechcel konkretizovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM