Adam Stečák Kultúra Rôzne

FOTO+VIDEO: Metropola východu ožila folklórom: Nechýbalo tradičné stavanie mája

Dni mesta Košice začali v pondelok 29. apríla a rozbiehajú sa v plnom prúde. Hlavná ulica je obsadená remeselnými trhmi a folklórom.

Zdroj: Dnes24.sk

Folkloristi postavili v rámci začínajúcich osláv Dňa mesta Košice na Hlavnej ulici veľkolepý máj. V utorok podvečer sa v centre mesta stretli stovky domácich i zahraničných návštevníkov mesta, aby si vychutnali znamenitú atmosféru tradičného stavania mája.

Podujatie odštartoval sprievod, ktorý smeroval od Dolnej brány k Immaculate a späť. Pred samotným stavaním mája sa ujal úvodného slova primátor mesta Košice, Jaroslav Polaček, ktorý tak oficiálne otvoril 25. ročník osláv Dňa mesta Košice.

Po postavení mája sa pod ním roztancovali folklórne súbory a program ďalej pokračoval vystúpením folklórnych súborov na Dolnej bráne.

Počas podujatia sa predstavili FS Borievka, FS Hornád, FS Jahodná, FS Čarnica, Pristaše z Košíc, Krasňanka z Krásnej pri Hornáde, Šacanka zo Šace, Škvarkare z Košickej Novej Vsi, a Vinica s Myslavy spolu s detskými folklórnými súbormi a ľudovou hudbou skupiny Kadlubek pri Hornáde.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Stavanie mája Košice 2019
18
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM