Rôzne

FOTO A VIDEO: Na fakulte materiálov TUKE otvorili výnimočnú učebňu pre vzdelávanie

Špeciálnu interaktívnu učebňu v stredu slávnostne otvorili na Fakulte materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach (FMMR TUKE).

Ilustračný obrázok k článku FOTO A VIDEO: Na fakulte materiálov TUKE otvorili výnimočnú učebňu pre vzdelávanie
10
Galéria
Zdroj: TASR

Už v ďalšom semestri budú môcť prostredníctvom nej študenti poznávať svet kovov a možnosti ich spracovania a recyklácie.

Inovatívne prvky

Jedinečná učebňa s názvom Interactive recycling auditorium v sebe zahŕňa množstvo moderných inovatívnych prvkov. „Slúžiť bude predovšetkým študentom na výučbu mnohých študijných programov, ktoré ich postupne pripravujú pre prax. Zároveň môžu zažiť a vidieť nekonečné možnosti, ktoré dokáže veda ponúknuť pri riešení drobných každodenných problémov, ako aj najväčších svetových výziev a samotnej záchrane planéty,“ informovala PR manažérka fakulty Martina Hrubovčáková.

Celý vizuál miestnosti je variabilným priestorom pre zážitkové prezentácie. Čierna imerzívna projekčná kója je špeciálne navrhnutá tak, aby aj počas denných hodín bolo možné sledovať prezentácie s jedinečnou intenzitou obrazu a zvuku. Miestnosť je podľa potreby deliteľná pohyblivou multimediálnou priečkou pre videokonferenčné hovory a prezentácie. Audio aj videosystém miestnosti je pripojiteľný pomocou smart zariadení.

Unikátne stoly a podlahové interzie

Unikátom sú pracovné stoly a podlahové intarzie v podobe umeleckých diel, v ktorých možno nájsť použité batérie či kovové piliny, ktoré vytvárajú obrazce s tematikou recyklácie. Možno tam nájsť aj „žijúci“ stôl vytvorený zo živých rastlín. „Hovoríme o na mieru vydizajnovaných prvkoch nesúcich odkaz na materiály a predmety z nich vyrobené, ktoré predstavujú hlavné smerovanie fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie, rovnako ako odkaz na potrebu udržateľnosti životného priestoru pre našu budúcnosť,“ priblížila Hrubovčáková. Autorom interaktívnych prvkov, ako aj celého dizajnu je Boris Vaitovič.

Učebňu otvorili za účasti rektora TUKE Stanislava Kmeťa, dekanky fakulty Ivety Vaskovej a Jamesa E. Bruna, prezidenta U. S. Steel Košice, spoločnosti, ktorá fakultu v mnohých oblastiach podporuje.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM