Adam Stečák Iné športy Šport

FOTO: Alžbetina ulica predviedla Košičanom atletickú show

JBL JUMP FEST sa tento rok konal už po tretí raz. Súčasťou programu boli skok do diaľky, trojskok, šprint a prekážkový šprint na 50 yardov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Alžbetina ulica predviedla Košičanom atletickú show
29
Galéria

Atleti sa predviedli na Skokansko – šprintérskej show priamo pred Dómom sv. Alžbety. JBL JUMP FEST hostil účastníkov ME, OH, finalistov MS 2017 v Londýne a Majstrovstiev Európy v Berlíne. Ambasádormi pretekov boli Danka a Janka Veľďákové a Ján Volko.

Na prvých priečkach sa v kategórii žien umiestnila v skoku do diaľky Rumunka Rotaruová a v trojskoku Williamsová z Jamajky.

Prvenstvo u mužov v skoku do diaľky získal Juška z Českej republiky a v trojskoku slovenský reprezentant Tomáš Veszelka. V šprinte na 50 yardov zvíťazil Barnes z Turecka a v behu cez prekážky na 50 yardov vyhral maďarský reprezentant Széles.

Nadšení diváci boli svedkami piatich rekordov podujatia. Štyri nové a jeden základný, o ktorý sa postaral v premiére behu na 50 yardov prekážok Széles časom 6,44.

Na domácom podujatí nechýbali ani Jana a Dana Velďákové, ktoré patrili nielen do štartového poľa, ale aj do organizačného tímu podujatia. Rovnako ako po minulých ročníkoch, aj tentoraz dostávali od atlétov iba pozitívne odozvy na podujatie.

„Tí zahraniční atléti, ktorí tu odštartovali už v minulosti, sa na toto podujatie radi vracajú a obľúbili si ho. Páčilo sa aj novým, ktorí boli nadšení z krásy mesta i samotného podujatia,“ poznamenala diaľkarka Jana Velďáková.

Tentoraz sa súťažilo v šiestich kategóriách, čo je podľa Dany ideálny stav. „Máme skvelý organizačný tím, takže verím, že budeme pokračovať aj naďalej. Možno ešte chýba ženský beh cez prekážky, inak si myslím, že na takýto míting tieto disciplíny stačia.“

Gabriela Onušková, foto: Adam Stečák

Pozrite si v galérii, čo sa nám podarilo zachytiť…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

JBL jump Košice
29
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM