Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Banská Bystrica porazila domáce Košice a dostala sa tak na čelo tabuľky

V 39. kole Tipsport ligy privítali Košice na domácom ľade baranov z Banskej Bystrice. Košice aktuálne vedú v tabuľke nad Banskou Bystricou o jeden bod.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Banská Bystrica porazila domáce Košice a dostala sa tak na čelo tabuľky
27
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:5 (0:3, 2:1, 1:1)

Góly: 24. Nagy (Čížek, Spiar), 27. Spilar (Nagy, Suja), 43. Lušňák (Žitný, Koch) – 1. Faille, 10. Asselin, 17. Higgs (Bartánus, Koper), 39. Higgs (Faille, Marshall), 47. Asselin (Faille, Selleck). Rozhodovali: Novák, Orolin – Šoltés, Smrek, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5221 divákov

Zostavy:
HC Košice: Habal – McDowell, Dudáš, Čížek, Pulli, Pretnar, Koch, Šedivý – Haščák, Suja, Nagy – Petráš, Brophey, Kafka – Spilar, Galamboš, Hričina – Žitný, Klíma, Lušňák – Jokeľ

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Williams – Marshall, Southorn, Sloboda, Mihálik, Kubka, Ďatelinka, Biro, Sarvaš – Asselin, Faille, Selleck – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, L. Lunter

Tón prvej tretiny udali už úvodné sekundy. V 14-tej Haščák trestuhodne posunul puk pred vlastnú bránku a Faille blafákom prekonal Habala – 0:1. Pri vyrovnanom počte hráčov sa domáci nevedeli dostať na dostrel banskobystrickej bránky a tú príliš neohrozili ani v dvoch presilovkách v krátkom slede. V 10. minúte bolo už 0:2, keď Asselin strelou z ostrého uhla prekvapil Habala.

Dvojgólový náskok pridal na sebaistote „baranov“ a tí bez väčších problémov odolávali ofenzívnym snahám súpera. Lušňákovu šancu v 16. minúte zmaril Williams, na 0:3 zvýšil krátko na to Higgs, ktorý v brejku dvoch proti jednému zužitkoval prihrávku Bartánusa. Náskok hostí mohol v presilovke zvýšiť Southorn, jeho strelu však zmaril Habal efektným zákrokom.

V 23. minúte Williams odvážne vykorčuľoval proti Lušňákovi do rohu klziska, bola z toho veľká šanca Klímu, ale ten netrafil odkrytú bránku hostí. To sa však onedlho podarilo Nagyovi, ktorý tečoval strelu Čížeka – 1:3. Košičania sa v 2. tretine viac dostávali do šancí, sľubnú príležitosť nevyužil v 26. minúte Žitný, radosť divákov však priniesol pokus Spilara, ktorý v ťažkej pozícii z ostrého uhla znížil na 2:3. Naďalej sa hralo vo vysokom tempe, nechýbalo ani viacero dôrazných súbojov. Spokojnejší odchádzali do kabín predsa len hostia, ktorí v 39. minúte využili presilovku zásluhou Higgsa – 2:4.

Grády zaujímavému zápasu pridala aj situácia zo 43. minúty, keď hostia doplatili na chybu v defenzíve, Žitný naservíroval puk Lušňákovi a ten pred odkrytou bránkou nezaváhal – 3:4. Snaha domácich o vyrovnanie však dostala vážnu trhlinu v 47. minúte, keď únik dvoch na jedného ideálne zakončil Asselin – 3:5.

Piaty gól hostí ubral na aktivite domácich, ktorí si napriek snahe nedokázali vytvoriť trvalejší tlak. Hostia mali v závere zápasu aj krátku presilovku o dvoch hráčov, skóre sa však už nezmenilo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hokej Košice Banská Bystrica
27
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM