Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Fontány v meste už pripravujú na zimu. Onedlho ich odstavia

Hrajúcu fontánu v centre mesta aj so svetelnou šou si môžete vychutnať ešte zopár dní. Najskôr odstavia fontány na sídliskách a cez zimu ich pripravia na ďalšiu sezónu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Fontány v meste už pripravujú na zimu. Onedlho ich odstavia
15
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová

Fontány neodmysliteľne patria ku koloritu nášho mesta. Zvlášť v lete nám spríjemňovali horúce dni a najmä tie v centre mesta sú aj krásnymi umeleckými dielami.

Návštevníkov najviac fascinuje hrajúca fontána v parčíku pred Štátnym divadlom. Najmä večer, keď je nádherne osvetlená a prúdy vody „tančia“ v rytme malebnej klasickej hudby.

Túto nádheru si však nemôžeme vychutnávať počas celého roka. Aj fontány majú počas zimných mesiacov oddych, počas ktorých skontrolujú ich technický stav a pripravia na ďalšiu sezónu.

Ako nám povedal hovorca Správy mestskej zelene Viliam Strelinger, odstavovať ich začnú postupne po 15. októbri. „Budeme ich odstavovať podľa počasia. Najskôr sidliskové, potom aj v centre mesta. Fontány sa pred zazimovaním skontrolujú, a ak treba, urobia sa opravy, alebo drobnejšie úpravy. Sezóna sa potom tradične začína koncom apríla, tiež podľa počasia, tak aby boli plne funkčné na Dni mesta. Tie sa konajú prvé májové dni."

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM