Samospráva

FOTO: Jarné upratovanie na KVP: Metly sa chopili malí i veľkí dobrovoľníci

Mestská časť Košice - Sídlisko KVP aj tento rok zorganizovala dobrovoľnícku akciu s názvom Deň čistého KVP.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jarné upratovanie na KVP: Metly sa chopili malí i veľkí dobrovoľníci
8
Galéria
Zdroj: Facebook

Starosta mestskej časti Ladislav Lörinc uviedol, že podporiť ju prišlo v sobotu (6.4) viac ako 100 ľudí, ktorí boli rozdelení v 11 skupinách. Dobrovoľníci vyčistili okolie nákupných centier, detské ihriská, autobusové zastávky, areály škôl i okrajové časti sídliska.

„Chcem sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí aj napriek nepriaznivému počasiu prišli a pomohli. Vážim si, že obetovali svoj čas a prispeli k zveľadeniu nášho sídliska. Táto akcia bola opäť dôkazom, že pre dobrú vec sa vieme ako komunita spojiť,“ konštatoval starosta.

Dobrovoľníci vyzbierali viac ako 200 vriec odpadu, v ktorom sa našiel napríklad kávovar, sušič na prádlo, dáždnik či staré kusy nábytku a oblečenia.

Zozbieraným odpadom boli naplnené veľkokapacitné kontajnery, ktoré spolu s vrecami a rukavicami zabezpečila spoločnosť KOSIT. a.s.

Starosta avizoval, že mestská časť plánuje v tomto roku dobrovoľníckych akcií viacero. „Keďže je rok dobrovoľníctva, chceme rozvíjať podobné aktivity a zapájať obyvateľov do činností života na sídlisku. Reflektujeme ich dopyty ohľadom odpadu a preto sa snažíme postupne prijímať nové procesy, ktoré by umožnili to, aby sme vedeli rýchlejšie a efektívnejšie vyčistiť naše sídlisko,“ dodal Lörinc.

Novinkou tohto ročníka akcie boli eko misky a poháre, ktoré použili na občerstvenie účastníkov. V rámci podujatia sa osadzovali aj vtáčie búdky ako sprievodná aktivita. Dňa čistého KVP sa zúčastnili aj rôzne organizácie, občianske združenia a školy pôsobiace na sídlisku.

Foto: FB KVP

Jarné upratovanie KVP
8
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM