Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Košické fitnessky radia, ako prežiť sviatky bez drastického vplyvu na vašu hmotnosť

Janka Kordiaková, Zora Ochodnícka a Marieta Žigalová trávia Vianoce v kruhu svojich rodín a svorne tvrdia, že zakazovať vianočné dobroty nemá zmysel.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Košické fitnessky radia, ako prežiť sviatky bez drastického vplyvu na vašu hmotnosť
9
Galéria
Zdroj: archiv Z. Ochodnicka , archiv M. Žigalova , archiv J. Kordiakova

Známe košické fitnessky Janka Kordiaková, Zora Ochodnícka a Marietta Zigalová sú krásne, zrelé dámy, ktoré majú za sebou (a i pred sebou) úspešnú profesionálnu kariéru, ale dodnes sa udržujú vo vynikajúcej forme a ich postavy im môže závidieť nejedna mladá dievčina.

Svoje skúsenosti naďalej odovzdávajú svojim zverenkyniam, majú s nimi pravidelné tréningy, ktoré však zahŕňajú aj oblasť zdravého spôsobu života. A ako sa dá zvládnuť vianočné „obžerstvo“ bez ujmy na zdraví a bez dramatického naberania kíl?

Všetky tri sa zhodli na jednom, zákazy nemajú zmysel. Dopriať si treba ale s mierou. Tiež nám prezradili, ako ony strávia sviatky.

Janka Kordiaková

„Vianoce sú o rodine a rodinnej pohode a tak ich budem ako každý rok tráviť so svojou rodinou aj s najmladším členom, mojím milovaným vnúčikom. Máme tradičné menu. Kapustnicu, rybu, šalát a, samozrejme, dám si všetko, len trochu obmedzím sladkosti.“

A to radí i všetkým: „Vianoce nemusia byť o obžerstve. Veď kapustnica je v podstate zdravá, plná vitamínu C, taktiež aj ryba a sladkosti treba obmedziť a nezabudnúť na pohyb. Ísť aspoň na prechádzku a po sviatkoch sa rýchlo dostanete do formy, keď začnete cvičiť."

Zora Ochodnícka

Aj ona trávi sviatky v kruhu rodiny: „Máme typickú štedrovečernú večeru ako každý a vôbec sa neobmedzujem. Čím viac obmedzení máte, tým skôr ich porušíte a sviatky nie sú o strese.“ A jej recept, ako sa vyhnúť vianočným kilám?

„Ja tesne pred sviatkami robím aj so svojimi klientkami týždenný veľmi intenzívny ranný tréning, aby nabrali svaly, ktoré rýchlejšie spaľujú. Osobne si i počas sviatkov nájdem čas na cvičenie a odporúčam to každému, aby cvičili aspoň 20 minút denne. Taktiež som začala s otužovaním a je to výborná vec, ktorá vás ochráni pred rozličnými zimnými virózami a cítite sa veľmi dobre.“

Marietta Žigalová

Pravidelne trávi Vianočné sviatky s rodičmi a nebude tomu inak ani teraz: „Sú to naše chvíle pohody. I my máme tradičné menu, ale na našom stole je liptovská kapustnica bez mäsa s množstvom hríbov. Varíme ju raz ročne, práve na Vianoce. Doprajem si všetko ale s mierou, čiže i sladké.“

A to isté radi i ostatným: „Jedzte na čo máte chuť, ale snažte sa neprejedať, aby ten výdaj a príjem boli v rovnováhe. A skúste sa aj hýbať. Neležte len pri televízore ale choďte do prírody, zacvičte si a po sviatkoch sa dáte rýchlo do formy.“

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM