Eva Mikulová Rôzne Hokej

FOTO: Mesto už žije hokejom. V uliciach počuť cudzie jazyky, podniky pripravujú hokejové menu

Národné družstvá už pricestovali do Košíc a s nimi i množstvo fanúšikov. Majitelia prevádzok očakávajú veľký nárast klientov a pripravili pre nich rôzne špeciality.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mesto už žije hokejom. V uliciach počuť cudzie jazyky, podniky pripravujú hokejové menu
14
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová

Už zajtra to vypukne! Majstrovstvá sveta v hokeji 2019 sa konajú v Košiciach a Bratislave od 10. do 26. mája. V košickej Steel aréne je už všetko pripravené a do metropoly Východu už pricestovali všetky národné tímy, ktoré si zmerajú sily v skupine A. Košičania uvidia aj slovenskú reprezentáciu.

Mesto nadchádzajúcim šampionátom žije. I keď počasie deň pred šampionátom nebolo ideálne, v centre mesta sme už stretli množstvo turistov a každý deň ich bude pribúdať. Počuli sme najmä angličtinu, ale i ruštinu, fínčinu, nemčinu…

Podniky budú plné

Na začiatku a konci Hlavnej ulice z bezpečnostných dôvodov dali betónové zábrany a v uliciach mesta sme zaregistrovali i viac štátnych a mestských policajtov.

V Košiciach sa MS v hokeji konali pred 8 rokmi, v roku 2011 a už vtedy bolo mesto plné turistov a fanúšikov, ktorí denne trávili čas medzi zápasmi v podnikoch alebo na výletoch. I teraz sa na nápor hostí pripravili košicke podniky a netaja sa tým, že šampionát bude pre ne určite ziskový.

V mnohých prevádzkach chcú hokejových fanúšikov rozmaznávať a preto pripravili i rôzne hokejové špeciality. Napríklad v známej pivárni na Hlavnej ulici už uvarili špeciálne hokejové pivo. V ďalších podnikoch zas vytvorili hokejové gastronomické menu. Samozrejmosťou sú i veľké obrazovky, aby hosťom pri konzumácií neušiel ani jeden hokejový moment.

Deň pred MS v hokeji - KE 2019
14
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM