Adam Stečák Iné športy Šport

FOTO: Namiesto lietadiel vyše tisíc bežcov: Na košickom letisku "pristáli" milovníci behu

Košice Runway Run je jedinečná športová udalosť na Slovensku, ktorá sa konala opäť na letisku. Súťažiacich neodradil ani lejak.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Namiesto lietadiel vyše tisíc bežcov: Na košickom letisku "pristáli" milovníci behu
26
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Mesto Košice ako jediné mesto na Slovensku ponúka milovníkom športu, a hlavne behu, zašportovať si na dráhe košického medzinárodného letiska. Je to už 4. ročník tohoto podujatia.

Beh odštartoval tesne pred 20:00 hodinou. Sledovať ho mohli aj nebežci prostredníctvom živého vysielania pred bránami letiska.

Na Košice Runway Run 2019 sa prihlásilo viac ako 1600 bežcov všetkých vekových kategórií. Samotné otvorenie programu začalo o 17:00 hodine. Pred behom bol pre účastníkov a návštevníkov pripravený bohatý program na hlavnom pódiu. Bežci a návštevníci podujatia si tak mohli užiť bubnovú show, a rôzne súťaže. Hudobný doprovod mal na starosti DJ.

Letisko Košice si záujem o beh pochvaľuje. „Lety neskoro večer a počas noci nemáme, a to je šanca pre jeho zatvorenie. Je to tiež veľká výzva pre náš personál a bezpečnostné zložky. Musíme o tom upovedomiť našich partnerov a oni to musia odsúhlasiť. Je to pre nás výzva, ale je to možné,“ uviedol pre TASR jeho riaditeľ Michael Tmej.

Počasie bežcom nevydržalo a spolu so štartom sa spustil nad Košicami aj silný dážď, no ten však bežcov neodradil dobehnúť do cieľa. Behalo sa v dvoch kategóriách: beh na 5 a 10 kilometrov. V behu na 5 kilometrov sa na prvých troch miestach umiestnili Patrik Vyšňovský, Michal Lami a Andrej Antal. V behu na 10 kilomentrov sa na prvých troch miestach umiestnili Richard Zvolánek, Vladimír Majerčák a Marek Mockovčiak.

„Som rád, že štvrtý ročník Košice Runway Run dopadol nad očakávania, prelomili sme všetky možné rekordy,“ priblížil pre TASR za organizátorov podujatia Marek Petráš.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Kosice Runway run 2019
26
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM