Komunálne voľby

VIDEO+FOTO: Mobilní pacienti košickej nemocnice na Triede SNP neprišli voliť

Chodiaci pacienti hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach na Triede SNP nevyužili možnosť voliť počas určených 15 minút v Kluboch zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO+FOTO: Mobilní pacienti košickej nemocnice na Triede SNP neprišli voliť
3
Galéria
Zdroj: TASR

Týmto spôsobom mohli hlasovať len pacienti s trvalým pobytom vo volebnom okrsku, pod ktorý tzv. Nová nemocnica patrí. V ňom je zaevidovaných 1315 voličov.

Imobilní pacienti mohli svoj záujem o voľbu prostredníctvom prenosnej volebnej schránky ohlásiť príslušnej mestskej časti (MsČ) vopred.

„Čakali sme aj dlhšie, ako sme mali, no nikto neprišiel. Mám taký dojem, že je to zle zorganizované,“ uviedla členka okrskovej volebnej komisie Evantia Brindáková. Ako povedala, nikde si nevšimla oznam o možnosti voliť, ani usmernenie, kde tak možno urobiť.

Podľa slov hovorkyne UNLP Ivany Staškovej o tom boli pacienti informovaní oznamom s pokynmi, ako majú svoj záujem voliť nahlásiť MsČ.

„Distribúciu tohto oznamu mal medzi svojich pacientov zabezpečiť personál každého pracoviska,“ vysvetlila. Kým je tzv. Nová nemocnica na Triede SNP v mestskej časti Košice-Západ, tzv. Stará nemocnica na Rastislavovej ulici patrí pod mestskú časť Košice-Juh.

Ilustračné foto, TASR

Komunálne voľby 2018 Košice, nemocnica
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM