Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Nemecko zvíťazilo nad Francúzskom a je na čele tabuľky

Druhý a v poradí posledný zápas piateho hracieho dňa MS sa odohral medzi Nemeckom a Francúzskom. Nemci zvíťazili a dostali sa tak na čelo tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nemecko zvíťazilo nad Francúzskom a je na čele tabuľky
15
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Hokejisti Nemecka zvíťazili v zápase A-skupiny na MS v Košiciach nad Francúzskom 4:1. O svojom víťazstve rozhodli v druhej tretine, v ktorej odskočili súperovi na dvojgólový rozdiel. Po troch zápasoch sú na čele košickej A-skupiny, keďže ako jediní získali plný počet 9 bodov. Nemci nastúpia na ďalší zápas v stredu od 20.15 proti Slovensku, Francúzi budú hrať vo štvrtok od 16.15 proti Kanade.

A-skupina (Košice):

Nemecko – Francúzsko 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer – 25. Fleury (Bozon, Manavian). Rozhodovali: Sidorenko (Biel.), Romasko – Lazarev, Šišlo (všetci Rus.), vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4013 divákov.

Zostavy:
Nemecko: Grubauer (31. Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Hager, Pföederl – Kahun, Draisaitl, Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer
Francúzsko: Hardy – Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil – Perret, Ritz, Valier – Bozon, Claireaux, Fleury – Y. Treille, Texier, Rech – Leclerc, Guttig, Bertrand

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej, s množstvom osobných súbojov. Tímy si dávali pozor na defenzívu a hra bola najmä o čakaní na súperovu chybu. Francúzska prišla v 18. minúte, keď Fauser po úniku za obranu súpera otvoril skóre – 1:0. Francúzi držali s Nemcami krok herne a od 24. minúty aj gólovo, keď Fleury prestrelil Grubauera – 2:2. Potom sa však Nemci vrhli do ofenzívy a gólmi Plachtu a Draisaitla odskočili súperovi na dvojgólový rozdiel – 3:1.

Viacero zaujímavých príležitostí priniesla aj tretia časť, v ktorej sa Francúzi najmä v presilovkách viackrát usadili pred striedajúcim brankárom Treutleom. V závere skúsili aj hru bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

MS2019 Nemecko-Francúzsko
15
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM