Kultúra

FOTO: Pop Kultúra Fest otvoril brány do snívania a neznámych svetov

Poslednú augustovú sobotu usporiadalo Kino Úsmev únik z reality v podobe podujatia Pop Kultúra Fest.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pop Kultúra Fest otvoril brány do snívania a neznámych svetov
25
Galéria

Ak milujete útek do neznámeho sveta, tak práve na tejto udalosti ste sa mohli nechať unášať vlnami fantasy, sci-fi, komiksových či hororových príbehov. Organizátor Adam Klesa, opísal, čo ho viedlo k uskutočneniu takéhoto podujatia.

„Som veľkým fanúšikom fantasy, komiksov, sci-fi, hororu a všetkého, čo sa s tým spája. Preto som sa rozhodol usporiadať niečo, kde by sa stretli všetci priaznivci týchto žánrov. Nájdu tu rôzne spoločenské hry, vypočujú si zaujímavé prednášky, zasúťažia si v tombole alebo sa ponoria do kníh a virtuálnej reality.“

Súčasťou Pop Kultúra Fest-u bol aj workshop kreslenia komiksov pod vedením Pavla Červeniaka, ktorý sa tejto činnosti venuje už vyše 10 rokov.

Nám prezradil, v čom tkvie tajomstvo úspešného komiksu: „Na všetkom sa musí makať a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Najlepšie urobíte ak sa venujete téme a čerpáte motívy z oblasti, ktorá vás zaujíma, ktorú milujete,“ hovorí umelec. On sám začal tvoriť práve vtedy, keď chcel vidieť svet, ktorý má rád.

Po „komiksovej skúške kreslenia“ si návštevníci okrem iného priblížili aj fantasy prostredníctvom autorského čítania príbehov – Clouduality, od Ingrid Kepkovej a Vierky Zubalovej. Ich dielo predstavili nasledovne: „Sú to naše denníkové zápisky z tohto leta. Je to realita znázornená našim vnímaním. Odohráva sa to v priestore Košíc a na tajomnom mieste na kraji Európy, pričom samotný dej svojou atmosférou pripomína Reality – show.“

Okrem týchto udalostí si účastníci Pop Kultúra Feste-u mohli vybrať z bohatého množstva suvenírov, hier, kníh alebo odísť v tričku pripomínajúcom im ich obľúbený žáner.

Gabriela Onušková, foto: Adam Stečák

Pozrite si v galérii, čo sa nám podarilo zachytiť…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Pop kultura
25
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM