Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Roman Volák: Kapustnice a gulášu sa nedá nikdy prejesť

Mnohonásobný majster sveta sa na Vianoce pripravoval intenzívne už od Mikuláša. Pomaly si rozťahoval žalúdok, aby bol na štedrovečerné dobroty pripravený.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Roman Volák: Kapustnice a gulášu sa nedá nikdy prejesť
5
Galéria
Zdroj: archiv Roman Volak

Huby a šalát od bratov

Mnohonásobný majster sveta v karate a bojových umeniach Košičan Roman Volák sa na najkrajšie sviatky v roku vždy veľmi teší. Tento rok ich síce nebude oslavovať v rodných Košiciach, ale v svojom dome blízko Bratislavy.

Ako však vraví, Vianoce budú presne také aké mával doma v Košiciach. „Kapustnica bude typická východniarska, čiže bohatá. Bude v nej veľa húb od bratov aj klobásky. Myslím si, že sú dve jedlá, ktoré sa dajú jesť donekonečna a nikdy sa neprejedia. A to je guláš a kapustnica,“ hovorí.

Aj ďalšie menu bude bohaté. „Samozrejme, že máme oplátky, bobáľky s makom, ktoré milujem, rybu so šalátom aj koláče. Dokonca šalátov bude viac, bratia mi pošlú na výber a ja budem ochutnávať. Aby som to všetko zvládol, tak som sa na túto hostinu pripravoval už od Mikuláša. Pomaly ale systematicky som si rozťahoval žalúdok,“ smeje sa Roman.

Počas Štedrého večera bude panovať príjemná i trochu nostalgická atmosféra: „Pospomíname si s priateľkou na našich blízkych, povieme aj príhovor, rozkrojíme jabĺčko a dodržíme tak vianočné tradície,“ dodáva.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM