Adam Stečák Správy

FOTO: Šaca sa stala na jeden deň strediskom veteránov

V košickej mestskej časti Šaca bolo v sobotu celý deň rušno. Na východ sa prišli ukázať "seniori" na štyroch kolesách počas zrazu veteránov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Šaca sa stala na jeden deň strediskom veteránov
24
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Mestská časť Šaca hostila veteránov z Košíc a okolia. Staré mašinky, ktoré rozhodne nepatria do šrotu, ponúkli milovníkom histórie a áut zážitok a možnosť z blízka vidieť tieto zachovalé automobily minulých čias.

Na zraz prišli desiatky historických automobilov a obsadili areál kaštieľa Buzinka.

Veterány prichádzali do areálu od 9:00 hodiny. Majiteľov tátošov čakala rozprava a tesne pred hodinou dvanástou sa uskutočnila jazda, ktorá viedla od Šace cez okolité obce.

Prechádzalo sa Moldavou nad Bodvou, Jasovom, Rudníkom, Hýľovom, Myslavou, Bukovcom, Malou Idou. Jazda sa ukončila v štartovacej stanici v Šaci.

Na obed čakal majiteľov veteránov a návštevníkov chutný guľáš. Nechýbal ani kultúrny program, na ktorom vystúpili skupiny Samson, ŠCTR a DJ Dandy.

Na záver podujatia starosta odovzdal pohár starostu mestskej časti Šaca, majiteľovi najkrajšieho automobilu Tatry 57B z roku 1938 Róbert Bérešovi. V kategórii motocyklov zvíťazila Jawa 250, ktorej majiteľom je Patrik Rožai.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Veterán zraz Šaca
24
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM