Eva Mikulová Samospráva

FOTO: Súčasný primátor Jaroslav Polaček sa stretol s bývalými košickými primátormi na novoročnom obede

Na stretnutie neprišiel Richard Raši, ktorý ospravedlnil svoju neúčasť výjazdovým zasadnutím vlády, a chýbal aj Zdenko Trebuľa, ktorý svoju neúčasť nezdôvodnil.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Súčasný primátor Jaroslav Polaček sa stretol s bývalými košickými primátormi na novoročnom obede
9
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Slávnostný novoročný obed bývalých primátorov so súčasným, je pekným tradičným zvykom a túto tradíciu zachoval i novozvolený košický primátor Jaroslav Polaček: „Je to tradícia a myslím, že to patrí aj k úcte – stretnúť sa s bývalými primátormi a v tomto prípade aj s pánom prezidentom. Považujem to z ich strany za obrovskú česť, že aj mne prejavili takýmto spôsobom dôveru, že prišli.“

V Historickej radnici prijal v stredu 9. januára bývalých primátorov, Rudolfa Schustera, Rudolfa Bauera a Františka Knapíka. Bývalý primátor Richard Raši sa ospravedlnil, pretože má výjazdové rokovanie vlády a Zdenko Trebuľa na stretnutie tiež neprišiel.

Bývalí primátori zaspomínali na svoje roky pôsobenia vo funkcii a J. Polačekovi odovzdali dobre mienené rady. „Kým nemá skúsenosti, aby sa obklopil šikovnými ľuďmi, ktorí mu povedia pravdu. Aby tých pritakávačov dal čo najďalej od seba, pretože radšej úprimné kritické slová, ktoré niečo prinesú mestu, ako tých, ktorí mu budú len pochlebovať a podporovať ho zlým smerom. Myslím si, že má predpoklady, aby bol dobrým. Treba vypočuť dobré rady a zlé nepočuť,“ zaželal mu exprezident Rudolf Schuster.

Vzácne dary

V podobnom duchu mu radili i ostatní hostia, Rudolf Bauer a František Knapík. Primátor J. Polaček zároveň zablahoželal R. Schusterovi k jeho nedávnym 85 narodeninám a daroval mu vzácny dar. Faksimile prvej písomnej zmienky Košíc z roku 1230. Ani Schuster mu neostal nič dlžný a Polačekovi venoval knihu o histórii košickej Hlavnej ulice a jej rekonštrukcii.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM