Rôzne

FOTO: Tip na výlet: Brehy Zemplínskej šíravy zdobia aj v tomto roku pieskové sochy

Na brehu Zemplínskej šíravy v stredisku Kaluža vyrástli aj toto leto sochy z piesku. Dominuje im téma vody. Vlaňajšie pieskové kráľovstvo patrilo rozprávkovým postavám.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tip na výlet: Brehy Zemplínskej šíravy zdobia aj v tomto roku pieskové sochy
10
Galéria
Zdroj: TASR

„Tou ústrednou je sympatická šíravská príšera Matilda, ktorá si na pomyselnú oslavu narodenín prizvala skutočné celebrity morského sveta. Deti sa určite okamžite rozbehnú za najznámejšími rybičkami na svete – Nemom a Dory. Skôr narodených možno chytí nostalgia pri pohľade na sochu Pepka námorníka s riadnou plechovkou špenátu. Vyrážajúca dych je živo vyzerajúca piesková socha Pirátov zo Šíravy, ktorá pripomína slávnu filmovú pentalógiu Piráti z Karibiku. No a chýbať nesmie ani bájny boh morí Poseidón s malou morskou vílou,“ informovala Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus, ktorá za projektom stojí.

Vstup voľný

Jeho realizátorom bol aj v tomto roku tím okolo Adama Bakoša, autora sôch z Tatranského ľadového dómu. „Vstupné sa neplatí a celé leto sa na sociálnych sieťach nesie v znamení hashtagu #MATILDAzije. Po vlaňajšom pilotnom ročníku navyše k Pieskovému kráľovstvu pribudla aj Active X Zone,“ priblížila organizácia s tým, že si v nej počas celého leta môžu záujemcovia zajazdiť na raftoch, paddleboarde, aquaskipperi alebo si budú môcť vyskúšať aquazorbing či vodný futbal, lezeckú stenu a airsoftovú strelnicu.

Jeden z júlových víkendov bude na Zemplínskej šírave patriť milovníkom vodných športov, adrenalínu a hľadačom výnimočných zážitkov.

Pieskové kráľovstvo
10
Galéria
Zdroj: TASR

Lietanie nad hladinou

Hlavné letné podujatie Splash X Weekend sa uskutoční od 13. do 15. júla. Počas neho si môžu návštevníci tohto letoviska vyskúšať lietanie nad vodnou hladinou s jetpackom a jetblade či surfovanie bez vĺn na jetsurfe.

Atmosféru bude počas všetkých troch dní dopĺňať hudobná produkcia, ktorú zabezpečí DJ Mike Saxi. Každú sobotu až do 11. augusta je v Pieskovom kráľovstve pripravený animačný program pre najmenších.

Vždy od 15.00 do 18.00 h na nich čaká pirátske hľadanie pokladu, vytváranie farebných obrázkov z piesku alebo modelovanie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM