Rôzne Správy

FOTO: Úsek Budimír-Družstevná pri Hornáde je neprejazdný, uviazlo tam ŠESŤ áut

Cesty na území Košického kraja sú zasnežené a ťažko prejazdné.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Úsek Budimír-Družstevná pri Hornáde je neprejazdný, uviazlo tam ŠESŤ áut
20
Galéria

Momentálne najhoršia situácia je pre silný nárazový vietor v úseku cesty Dvorníky – Včeláre – Hrhov v okrese Košice-okolie. Neprejazdný je úsek cesty Budimír – Družstevná pri Hornáde, kde je šesť vozidiel uviaznutých v snehu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

Soroška bez obmedzení

Dobšinský kopec je podľa nej naďalej neprejazdný pre nákladnú dopravu. Horský priechod Soroška je momentálne prejazdný bez obmedzení. V okrese Trebišov sú aktuálne všetky cesty zjazdné.

V súvislosti so zhoršenými poveternostnými podmienkami polícia na území Košického kraja doposiaľ nezaznamenala žiadnu dopravnú nehodu, ktorá by si vyžiadala zranenia.

„V teréne je maximálne množstvo príslušníkov PZ, ktorí dopravnú situáciu monitorujú, dopravu v kritických úsekoch regulujú, prípadne odkláňajú,“ povedala.

Dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoje schopnosti nepreceňovali, svoju jazdu prispôsobili aktuálnym poveternostným podmienkam a dbali na zvýšenú bezpečnosť. „Ak to nie je nevyhnutné, ostaňte radšej doma,“ dodala polícia.

Zapadnuté stroje

Situácia na cestách Košického samosprávneho kraja (KSK) sa postupne upokojuje, v okresoch Michalovce a Trebišov je už pod kontrolou. Pre TASR to povedal hovorca KSK Michal Hudák s tým, že zapadli aj niektoré stroje.

Poveternostná situácia je v okresoch Rožňava aj Spišská Nová Ves oproti nedeľnému ránu pokojnejšia. „Z troch vzniknutých porúch počas činnosti sú už dva stroje opravené a idú do terénu. Dva stroje vyslobodzujeme z dôvodu zapadnutia. Zvyšná technika pracuje,“ uviedol v súvislosti so Spišskonovoveským okresom.

Tri poruchy strojov zaznamenali aj v okrese Rožňava. Podľa krajských cestárov budú v krátkom čase opäť vyslané do terénu.

„V okrese Košice-okolie prebieha výkon činnosti všetkou dostupnou technikou a výpomocou zo strediska Trebišov,“ dodal Hudák.

Uzavreli cintorín

Verejný cintorín v Košiciach v nedeľu zatvorili. Dôvodom je zvýšené riziko pádu ľadu z konárov stromov a zvýšená hrozba ich polomu pod váhou snehu. Informuje o tom Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach na sociálnej sieti.

Verejnosť žiada, aby plánovanú návštevu cintorína v mestskej časti Juh odložila na iný deň a rešpektovala pokyny pracovníkov správy cintorína. „Areál verejného cintorína opäť otvoríme v pondelok (12. 12.),“ uvádza.

Sneženie v Košiciach
20
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM