Eva Mikulová Rôzne

FOTO: V meste už inštalujú vianočnú výzdobu. Strom zdobia pomocou vysokozdvižnej plošiny

Hrajúca fontána a fontána znamení sú v zime bez vody ale počas adventu sa však zmenia na nádherné zimné kráľovstvo. Vyzdobia aj priľahlú Bielu ulicu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V meste už inštalujú vianočnú výzdobu. Strom zdobia pomocou vysokozdvižnej plošiny
8
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Originálne košické vianočné vločky už visia nad Hlavnou ulicou a vianočný strom – 17 metrovú Duglasku tisolistú v týchto dňoch zdobia tisícmi led svetlami a 2000 metrov dlhou svetelnou reťazou. V celej kráse sa rozžiari v predvečer Mikuláša, 5. decembra o 17,00 hodine kedy odštartujú Košické rozprávkové Vianoce.

V hrajúcej fontáne už „plávajú“ obľúbené 3D rybičky, a v parku pred štátnym divadlom i tento rok vznikne Ľadové kráľovstvo. Umelci z rôznych krajín vytvoria ľadové sochy. Hlavnou témou budú opäť rozprávky, ale aj nadchádzajúce Majstrovstvá sveta v hokeji. Ľadový kočiar ťahaný jeleňmi bude stáť pred Štátnym divadlom.

Tento rok bude vyzdobená aj Biela ulica a samozrejme tradične i južný parčík pri Dolnej bráne. Nebude chýbať obľúbená veľká vianočná guľa, v ktorej sa budete môcť odfotiť.

Veľký adventný veniec s mohutnými 120 centimetrov vysokými sviecami bude opäť pri Urbanovej veži. Vyzdobené sú i stromy v centre mesta a na vianočnej výzdobe si dali záležať aj prevádzkovatelia obchodov a podnikov v meste.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM