Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: V predvianočnom zápase si Košice poradili s Liptovským Mikulášom

V 33. kole Tipsport ligy sa hral v Steel Aréne predvianočný zápas. Vianočnú atmosféru vytvorili hráči Košíc, keď na ľad nastúpili v mikulášských čapiciach.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V predvianočnom zápase si Košice poradili s Liptovským Mikulášom
18
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

HC Košice – MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 12. Žitný (Vrábeľ, Šedivý). Rozhodovali: Orolin, Snášel – Šoltés, Gajan, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3592 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Škorvánek – McDowell, Dudáš, Čížek, Šedivý, Koch, Pretnar, Pulli – Haščák, Brophey, Nagy – Spilar, Suja, Kafka – Petráš, Galamboš, Hričina – Žitný, Klíma, Vrábeľ – Krajňák

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kyslicyn – Fereta, Suchý, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec – Kriška, Rób. Huna, Rich. Huna – J. Sukeľ, Tamáši, Uram – Števuliak, Piatka, Lištiak – Žiak, Uhrík, Oško

Na gól si museli diváci počkať do 11. minúty. V nej sa štvrtá formácia domácich dostala do ofenzívy a Vrábeľovu strelu zblízka dorazil nepokrytý Žitný – 1:0. Košičania po otvorení skóre prevzali iniciatívu a viac sa hralo pred brankárom hostí Kyslicynom. Ten bol veľkou prekážkou domácich, ktorým zmaril mnoho veľkých príležitostí. V 13. minúte vzal pohotovým zákrokom betónom istý gól Kafkovi a neprekonal ho ani Nagy v 17. minúte.

Liptáci cítili šancu a súperovi hrozili najmä z protiútokov. V 21. minúte neuspel v sľubnej príležitosti Sukeľ a individuálny prienik nedoviedol do želaného konca ani Uram. Druhá tretina však bola najmä o prevahe Košičanov, ktorí však narážali na rozchytaného Kyslicyna.

Skóre sa nezmenilo ani v 46. minúte, keď Suja trafil zblízka iba žŕdku bránky Liptákov a na podobné miesto namieril o dve minúty aj Haščák. Krátko na to hrali hostia presilovku, v ktorej zovreli súpera v pásme, ale ich strelecké pokusy zmaril Škorvánek. Na opačnej strane nepridal gólovú poistku Galamboš, ktorého šancu v 57. minúte zmaril Škorvánek. Liptáci v závere skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, vytúžený gól však napriek tlaku nedosiahli.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hokej Košice Liptovský Mikuláš
18
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM