Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Vo východniarskom derby zvíťazili kamzíci z Popradu

V 27. kole Tipsport ligy sa v Steel Aréne odohralo východoslovenské derby medzi Košičanmi a kamzíkmi z Popradu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vo východniarskom derby zvíťazili kamzíci z Popradu
30
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

HC Košice – HK Poprad 3:4 pp (1:0, 1:0, 1:3 – 0:1)

Góly: 7. Nagy (Brophey), 37. Hričina (Krajňák), 41. Šedivý (Kafka) – 43. Abdul (Zagrapan, Takáč), 44. Belluš (Paukovček), 55. Abdul (Takáč, Fabian), 63. Svitana. Rozhodovali: Stano, Rencz – Kis-Király (obaja Maď.), Kollár, vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3869 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Habal – Pretnar, Šedivý, McDowell, Dudáš, Čížek, Pulli, Koch – Kafka, Brophey, Nagy – Spilar, Ignatuškin, Suja – Vrábeľ, Galamboš, Šoltés – Hričina, Krajňák, Klíma – Žitný

HK Poprad: Nechvátal – Petran, Salija, Fabian, Česánek, Ťavoda, Karalahti, Semaňák – Svitana, Mlynarovič, Bondra – Abdul, Zagrapan, Valigura – Takáč, Paukovček, Václav – Belluš, Kundrík, Macík

V treťom východniarskom derby sezóny začali lepšie domáci. Už v úvodnej minúte mohli ísť do vedenia, strelu Nagya však zastavila horná žŕdka Nechvátalovej bránky. Košičania boli v úvodnej časti aktívnejší a svoju prevahu prejavili aj gólovo. V 7. minúte sa k Nagyovi dostal puk medzi kruhmi a kapitán domácich pohotovo strelil stý gól „oceliarov“ v sezóne – 1:0. Hostia sa dostávali na dostrel Habalovej bránky najmä po chybách košickej defenzívy, v prvej tretine však domáceho brankára príliš nezamestnali.

Zaujímavé momenty priniesla najmä druhá polovica druhej tretiny. Košičania najskôr nevyužili dve presilovky, v ktorých mali sľubné šance Spilar aj Ignatuškin, na opačnej strane v oslabení neskóroval Belluš. Početná výhoda domácich v 35. minúte priniesla najskôr únik a nepresné zakončenie hosťujúceho Bondru a krátko na to aj zmenu skóre na opačnej strane. Už pri vyrovnanom počte hráčov sa do brejku dostal Hričina a blafákom prekonal Nechvátala – 2:0.

Po 36 sekundách tretej časti Šedivý v presilovke zvýšil na 3:0, no tretí gól hostí nezlomil, skôr naopak. V 43. minúte využil voľný priestor a odrazený puk pred Habalom Abdul a znížil na 3:1. O 78 sekúnd sa ujala aj strela Belluša spoza obrancu a bolo 3:2. Ďalší priebeh tretej časti priniesol skôr opatrnejší hokej.

Tímy si dávali pozor na chyby, no viac šancí mali aj vďaka presilovkám Košičania. Nechvátal však podržal svoj tím a vyznamenal sa najmä pri šanci Šoltésa. Hostia však postupne zvýšili obrátky a v 55. minúte sa dočkali vyrovnania. Takáč si nahodil a dokorčuľoval puk v útočnom pásme, spoza bránky ho posunul na nekrytého Abdula, ktorý pohotovo vyrovnal – 3:3. Hostia dostali krídla, obrat chceli dokonať už v riadnom hracom čase. Blízko k tomu bol v 58. minúte Svitana, zblízka však namieril iba do Habala.

Popradský útočník si všetko vynahradil v predĺžení, v 63. minúte prestrelil Habala a rozhodol o víťazstve hostí – 3:4. Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hokej Košice Poprad
30
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM