Eva Mikulová Rôzne

FOTORECEPT: Ako na kapra bez nepríjemných kostí? Dozviete sa v našom návode

Vyfiletovať kapra nie je až taký problém ako to na prvý pohľad vyzerá. Prinášame vám postup – krok po kroku ako na to, a už vás žiadna kosť neprekvapí.

Ilustračný obrázok k článku FOTORECEPT: Ako na kapra bez nepríjemných kostí? Dozviete sa v našom návode
6
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Kapor k Vianociam neodmysliteľne patrí. Niektorí dávajú prednosť úprave na podkovičky, lebo to evokuje šťastie, ale pri takejto úprave sa kosti nedajú eliminovať.

Ďalším spôsobom je rybu vyfiletovať. Filetovanie síce trochu dlhšie trvá, ale keď sa vám ho podarí urobiť podľa nášho návodu, tak vám žiadna nepríjemnosť s kosťami a kostičkami nehrozí.

Ako na to, nám predviedol porybný z Perína – Matej Grentzer:

Obr. 1: Pripravíme si čerstvého kapra a ostrý nôž.

Obr. 2.Ostrým nožom narežeme rybu okolo chrbtice a opatrne stiahneme boky kapra okolo rebier. Pomaly bočné filety za pomoci noža oddeľujeme od trupu.

Obr. 3. Nožom urobíme na filetách zárezy asi v polcentimetrovej vzdialenosti na mäsovej strane. Takáto úprava kostičky, ktoré ešte ostali, mierne rozdrví a pri samotnom pražení sa už kosti spečú.

Obr. 4. Filetu si pre ľahšiu manipuláciu naporcujeme na asi 3 až 4 centimetrové kúsky, osolíme a upravíme tradičným spôsobom. Obalíme v trojobale a vypražíme. Kúsky sú chutné, prepečené a nehrozí žiaden úraz zo zapichnutej kosti.

Vykosťovanie kapra - fotorecept
6
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM