Eva Mikulová Rôzne

Grilovačka v meste?! Na unikátnom retro grile upiekli prasa a chystajú i iné lahôdky

Veľký, masívny gril sa stal na niekoľko dní vyhľadávanou atrakciou. Milovníci atraktívnych fotografií z centra mesta mali nový objekt.

Ilustračný obrázok k článku Grilovačka v meste?! Na unikátnom retro grile upiekli prasa a chystajú i iné lahôdky
4
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová

Unikátny a jediný takýto gril v Košiciach stál pred podnikom Camelot a ihneď sa stal hitom. „Ani my sme nečakali, že sa stane takým populárnym,“ hovorí spolumajiteľ Camelotu Peter Škripko. Gril síce majú len zapožičaný, ale plánujú si ho dať vyrobiť na zákazku.

„I ten požičaný je jedinečný, originálny kúsok vyrobený na zákazku a pripomína dizajnovo staré grily. A čo je zaujímavé, že sa griluje na bukovom dreve," dodáva Škripko.

Punc exkluzivity

Na grile sa rozhodli upiecť celé prasiatko. „My sme tu už grilovali aj predtým na klasickom grile a malo to vždy veľký úspech. Ale nebolo to tak vizuálne príťažlivé. Keďže tu stále chodí veľa ľudí a vždy chcú niečo nové, tak nám napadla myšlienka, že ugrilujeme celé prasiatko. Pretože prasiatko sa bežne na lístku nenachádza a je to taká jedinečná chuťovka, ktorú si fakt vychutnávame len výnimočne,“ vysvetľuje Škripko.

Neplánujú však grilovať každý deň, aby si zachovali punc exkluzivity. Okrem prasiatka časom pribudnú kolienka, domáce klobásky, jaternice…

Unikátny gril
4
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM