Andrea Mesarčíková Rôzne

Hasiči vyťahovali auto z Hornádu a odpratávali spadnuté stromy

Košickí hasiči v utorok 22. júna po 18. hodine zasahovali pri páde osobného motorového vozidla zn. Peugeot do rieky Hornád na Priemyselnej ulici v Košiciach.

Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jaroslava Bradu sa vodičke Denise C. z obce Kalša (okres Košice – okolie) podarilo potápajúce sa auto opustiť a doplávať k brehu. „Bola v šoku a podchladená. Postarali sme sa o ňu do príchodu príslušníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Samotné auto sa nedalo pre silný prúd hneď vytiahnuť. To sa podarilo o 500 metrov po prúde rieky, keď sa auto zakliesnilo a hasičom na člnoch sa podarilo rozbiť predné okná, cez ktoré pripevnili pásy a s navijakom vytiahli auto po prudkom svahu na breh,“ priblížil zásah operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach.
Hasičov celom v Košickom kraji však za posledných 24 hodín najviac zamestnávalo odstraňovanie následkov, ktoré spôsobil silný nárazový vietor. Podľa Jaroslava Bradu až 35 výjazdov sa týkalo vyvrátených stromov. "Najviac, až desať zásahov sme mali v okrese Rožňava. Priamo v okresnom meste neskoro večer vietor strhol na cestu aj plechovú strechu z polyfunkčného objektu Eurodom. Strechu s rozmermi 12-krát desať metrov museli hasiči postupne rozobrať, aby uvoľnili miestnu komunikáciu,“ uviedol operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach s tým, že odstraňovať popadané stromy museli aj v ostatných okresoch. V meste Košice a v okrese Košice – okolie mali po deväť výjazdov.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM