Eva Mikulová Rôzne

Hendikepované deti z Košíc prežili krásne prázdniny v Chorvátsku

Občianske združenie Usmej sa na mňa zorganizovalo pre 50 mentálne, sluchovo, zrakovo a telesne hendikepovaných detí a 11 mladých ľudí tábor v Chorvátsku.

Ilustračný obrázok k článku Hendikepované deti z Košíc prežili krásne prázdniny v Chorvátsku
Zdroj: OZ Usmej sa na mňa

A to všetko bez rodičov, ale s výbornou opaterou dobrovoľníkov z OZ. K možnosti realizovať tieto zmysluplné aktivity prispelo aj 2540 bežcov májového charitatívneho behu ulicami Košíc VSE City Run.

„Hendikepované deti nemajú také možnosti zúčastniť sa riadnych letných táborov ako zdravé deti aj kvôli ich špecifickým potrebám. Preto sme už po 14-ty krát zrealizovali špeciálny tábor pre deti a mládež s rôznymi zdravotnými hendikepmi“, zdôvodňuje Erika Bočeková, štatutárna zástupkyňa OZ Usmej sa na mňa.

Natočili videoklip

Pre niektoré to bolo prvé dlhšie odlúčenie od rodičov, pre iné jediný letný zážitok v spoločnosti kamarátov. Deti mali bohatý program a dokonca aj natáčali videoklip s detskými idolmi Smejkom a Tanculienkou. „Medzi našimi zverencami sú aj hendikepované deti z rodín v ťažkej finančnej situácii, alebo z utečeneckých rodín, ale v tábore im nič nechýbalo,“ s radosťou dodáva Bočeková. Zároveň to bol týždeň zaslúženého oddychu aj pre ich rodičov.

Okrem toho majú mládežníci s inými danosťami vďaka OZ Usmej sa na mňa možnosť počas leta zúčastňovať sa tvorivých dielní a bowlingových tréningov.

„Keďže organizovanie táborov je finančne náročné a nechceme veľmi zaťažovať rodičov, ktorí to majú aj tak zložité, sme veľmi vďační za každú pomoc“, doplnila riaditeľka OZ. Toho roku sa mohli deti zotavovať na letných podujatiach aj vďaka výťažku z charitatívneho behu VSE City Run, Nadácii SPP, Nadácii Penta, Nadačnému fondu Slovak Telecom pri Nadácii Pontis, spoločnosti Lafarge Holcim Europian Bussines Services a výťažku z benefičného koncertu Usmej sa na mňa.

Zdroj: OZ Usmej sa na mňa
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM