Eva Mikulová Rôzne

HLASUJTE: Košice sú známe výbornou zmrzlinou. Kde robia najlepšiu?

Zmrzlina je to pravé letné osvieženie a v týchto horúcich dňoch ide na „dračku.“ V Košiciach máme na výber z rôznych druhov. Kvalita je vysoká. A konkurencia silná...

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Košice sú známe výbornou zmrzlinou. Kde robia najlepšiu?
11
Galéria

Opäť pre vás máme typickú letnú hlasovačku o zmrzlinách v našom meste. Výrobcovia zmrzlín sa každý rok snažia vytvoriť nové a zaujímavé chute.

I keď originálne si stále nájdu svojich fanúšikov, už roky sú najobľúbenejšie klasické príchute ako čokoládová, vanilková, citrónová, jahodová.

Pripravili sme zoznam niekoľkých najznámejších zmrzlinárni v meste, ktoré sú už roky vyhľadávané. Zaujíma nás však, ktorým dávate prednosť vy. Samozrejme, do nášho prehľadu sme nezaradili všetky, ktoré v meste máme.

Ak práve tie vám v našom zozname chýbajú, a sú vašimi favoritmi, napíšte nám o nich v komentároch na našej FB stránke pod týmto článkom. Za svoju TOP zmrzlináreň hlasujte priamo na našej webovej stránke v tomto článku.

Aida, Hlavná ulica

Túto zmrzlináreň netreba zvlášť predstavovať. V Košiciach ju lížeme už niekoľko desaťročí a vždy patrí k topkám. I tu máte na výber z množstva druhov.

Urban Cafe, Vratná ulica 4

V tejto cukrárni si môžete pochutnať na netradičných chutiach, ako bryndzová, maková, kari…na svoje si prídu i čokoholici, lebo na výber majú niekoľko druhov čokoládových zmrzlín, vyrobených z pravej belgickej čokolády

Andiamo Gelato OC Aupark

Ako už názov napovedá, ide o taliansku zmrzlinu a je to i cítiť. Zmrzlina je lahodná, krémová a samozrejme nechýba množstvo druhov.

Gelato Pizza&Fratelli, OD Dargov

I táto zmrzlina sa hrdí názvom talianská a je to pravda. Je hustá a veľmi obľúbené sú i ich sorbetové zmrzliny.

Zmrzlina Jadran na Štúrovej 2

Ani tejto zmrzline sa nedá nič vytknúť a tiež je robená podľa pôvodných receptúr majiteľa, ktorý pochádza z južnej Európy – z Macedónska.

Zmrzlina Adriatik, Hlavná 19

Ďalšie chutné druhy zmrzlín nájdete i v tejto cukrárni. A aj tu vás potešia rôzne nové druhy, ktoré túžite ochutnať.

Ilustračné foto

Zmrzlina Košice
11
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM