Lenka Fedorová Rôzne

Hollywood na východe: Obec pri Košiciach sa pýši skutočným unikátom! FOTO

Je malá, nenápadná, avšak neustále púta pozornosť návštevníkov. Čím je obec na východe Slovenska taká výnimočná?

Ilustračný obrázok k článku Hollywood na východe: Obec pri Košiciach sa pýši skutočným unikátom! FOTO
Zdroj: TASR

Nedávno sme vám v článku 5 dedín z okolia Košíc, o ktorých by mal vedieť každý: Vodopády, kúpele, a to nie je všetko! priniesli dedinky z okolia Košíc, ktoré by nemali zostať len tak nepovšimnuté. Medzi nimi sa objavila aj obec Háj. Okrem nádherných vodopádov v sebe skrýva ešte jednú raritu.

V obci sa natáčal slávny film

Dedina Háj kedysi hostila aj filmový štát až z Hollywoodu! V jej katastri sa totiž kedysi natáčal úspešný film Za nepriateľskou líniou. Hlavnú úlohu si vo filme zahrali herci Owen Wilson a Gene Hackman. Časť filmu, ktorý mal rozpočet 40 miliónov sa natáčala aj v obci Háj.

Čítajte tiež: Za krásami netreba cestovať cez pol sveta: 5 dedín pri Košiciach, ktoré by mal poznať každý!

Americkí filmári v roku 2000 počas nakrúcania vojnovej drámy „Za nepriateľskou líniou“ s Gene Hackmanom a Owenom Wilsonom v hlavných úlohách, nechali v obci Háj desaťmetrovú rekvizitu – sochu anjela s odstreleným krídlom.

Stala sa vyhľadávanou turistickou atrakciou a starostka obce Irena Gajdošová tvrdí, že anjela si ročne prezrie a vyfotí sa s ním, viac ako tisíc ľudí. V obci vybudovali turistickú ubytovňu, aby záujemcovia o sochu anjela, ale aj o iné zaujímavosti v okolí, mali kde prespať.

Ľahko prístupná

Sochu anjela nie je problém v obci nájsť. Je umiestnená neďaleko cesty na cintoríne pri kostole. Socha je vyrobená z plastu a je potiahnutá laminátom. Nakoľko ja stala socha v obci veľkou atrakciou, dali k nej vyrobiť aj orientačné tabule, a preto sa nemusíte báť, že by ste k nej netrafili.

Čítajte tiež: Krásy východu, na ktoré sme hrdí: 5 jaskýň v okolí Košíc, ktoré by ste určite mali navštíviť!

Natáčanie filmu malo podľa starostky viacero výhod. Okrem toho, že sa stali známymi sa mala natáčania zúčastniť takmer celá dedina a vďaka tomu si aj pekne privyrobili. Ak sa teda vyberiete Háj navštíviť, určite si spojte výlet s návštevou Hájskych vodopádov či neďalekej Zádielskej tiesňavy.

Foto: Ilustračné

Obec Háj je pre návštevníkom veľkým lákadlom
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM