Rôzne

Hra, ktorá je dnes rozšírená po celom svete. Na Jahodnej otvorili DISCGOLFOVÉ ihrisko, FOTO

Ide o prvé takéto ihrisko v Košickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Hra, ktorá je dnes rozšírená po celom svete. Na Jahodnej otvorili DISCGOLFOVÉ ihrisko, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Nové discgolfové ihrisko s 19 košmi pribudlo pre verejnosť v športovo-rekreačnom stredisku Jahodná pri Košiciach. Umožňuje športovú aktivitu v prírode s hádzaním lietajúcich tanierov – diskov do špeciálnych košov. Ide o prvé takéto ihrisko v Košickom kraji, v utorok ho slávnostne otvorili.

Hlavnou myšlienkou projektu bolo spopularizovanie tohto športu na Slovensku a zároveň prilákanie ľudí do prírody, s cieľom zabezpečiť im aktívne využitie voľného času a podporiť zdravý životný štýl.

Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus. Projekt podporil Košický samosprávny kraj sumou 30 000 eur z dotačného programu Terra Incognita.

Podľa realizátora projektu Jána Šveca je discgolf pomerne nenáročný, a preto priťahuje celé generácie v rámci rodín a priateľstiev do prírody. Jeho počiatky siahajú do 60. rokov minulého storočia, kedy sa v modernej podobe začal hrávať v Severnej Amerike, dnes je už rozšírený po celom svete.

Discgolf je podobný golfu, ale namiesto palice a loptičky sa používa lietajúci tanier a namiesto jamky sa triafa špeciálny kôš. Princíp hry je rovnaký, keď snahou je na čo najmenej hodov prekonať danú dráhu a hodiť disk do koša.

„To, že discgolfové ihrisko vzniklo práve v známom zimnom stredisku, je dôkazom originálneho využitia priestoru mimo hlavnej sezóny. Produkt totiž pomôže generovať návštevnosť aj v letnej sezóne, čím bude stredisko aktívne po takmer celý rok,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Na Jahodnej pri Košiciach otvorili prvé discgolfové ihrisko v kraji
7
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM