Lenka Fedorová Krimi

Desivý útok pri Luniku IX: Starenku (74) napadla banda tínedžerov, policajtom poslala takýto list!

Neďaleko neslávne známeho košického sídliska Lunik IX. došlo k prepadu staršej panej (74). Za rýchly zásah polície im poslala niekoľkostranový list. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Desivý útok pri Luniku IX: Starenku (74) napadla banda tínedžerov, policajtom poslala takýto list!
Zdroj: TASR

Dňa 27.marca 2016 okolo 9,45 hod. polícia prijala oznámenie o lúpežnom prepadnutí 74-ročnej dôchodkyne z Košíc pri Luniku IX v Košiciach. Podľa oznámenia sa tohto skutku mala dopustiť skupina maloletých osôb. Infomrovala o tom hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Starenku napadlo 11 detí

Podľa Mésarovej polícia vykonanými opatreniami v krátkom čase po spáchaní skutku zdržala 11 podozrivých osôb vo veku od 8 do 15 rokov. Po vykonaní procesných úkonov boli podozrivé osoby zo zadržania prepustené. Doposiaľ bolo jednej osobe vznesené obvinenie, vyšetrovanie prebieha a ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.

„V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil 15-ročného tínedžera z Košíc, ktorý 27. marca 2016 dopoludnia na chodníku pri Luníku IX v Košiciach zozadu pribehol k dôchodkyni (74) a sotil ju na zem. Potom jej vytrhol kabelku, ktorú mala poškodená žena zavesenú na ramene a pridŕžala si ju,“ priblížila Mésarová.

Škoda zatiaľ nie je vyčíslená

Ako ďalej uviedla, v kabelke sa nachádzala karta MHD, dioptrické okuliare, mobilný telefón, finančná hotovosť 10 eur a iné veci osobnej potreby. Dôchodkyňa pri páde utrpela našťastie ľahké zranenia, krádežou vecí jej vznikla doposiaľ nevyčíslená škoda.

„Vzhľadom na to, že skutok bol spáchaný na chránenej osobe, páchateľovi tohto skutku hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu,“ dodala na záver hovorkyňa.

Starenka zaslala polícii ďakovný list

Starenka (74) na začiatku listu uviedla, že ju jej známa požiadala o pomoc s vedeckou prácou, nakoľko sa dočítala, že neprajné reči, ktoré sa o danom sídlisku šíria nie sú celkom pravdivé. Starenka sa preto v dobrom úmysle vybrala na Veľkonočnú nedeľu do kostola, aby niečo povyzvedala a zistila pravdu. Počas cesty do kostola ju však prepadla spomínaná 11-členná skupina a pravda bola na svete.

Polícia na mieste rýchlo zasiahla a starej panej pomohla. Starenka sa rozhodla za rýchly zásah a pomoc policajtov zaslať riaditeľovi KR PZ niekoľkostranový ďakovný list. „Chcem vysloviť úprimné poďakovanie, uznanie za perfektne organizovanú prácu príslušníkom polície pod vašim vedením,“ uviedla v liste.

„Policajti sa postarali sa o to, aby mi hasiči prišli otvoriť byt,“ píše sa ďalej v ďakovnom liste. Starenka chce na túto hroznú skúsenosť rýchlo zabudnúť. „Dnešný deň je pre mňa nočnou morou! Čakám, že sa zobudím a budem si môcť povedať: Ohavný sen!“ uviedla v závere listu znepokojená pani.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Irena (56) z Košíc mala nastúpiť do basy: Policajti po nej vyhlásili pátranie

Policajti si vystriehli Košičana (35): Vo vreckách i mŕtvej schránke mu našli metamfetamínu až-až!

POLÍCIA: Traja mladíci brutálne dokopali v parku neďaleko Košíc muža (†47). Neprežil!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM