Lenka Fedorová Rôzne Rôzne

Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Košice

Zima je už, zdá sa, nenávratne preč a teplejšie jarné počasie láka ľudí aj viac do prírody. Košičania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ sú podľa našej redakcie výhľady najkrajšie?

Ilustračný obrázok k článku Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Košice
Zdroj: TASR

Ak chcete niečo spraviť pre svoje telo, po zime vždy dobre padne, vybrať sa niekam do prírody. A pokiaľ by ste radi tento výlet spojili aj s pozorovaním nášho mesta, ktoré je z niektorých okolitých kopcov či veží vskutku očarujúce, vybrali sme pre vás päť tipov.

Furča

Na kopci Furča pri sídlisku Dargovských hrdinov si môžete vychutnať panoramatický výhľad na mesto a okolie. Pokiaľ to počasie umožní a je dobrá viditeľnosť, je možné vidieť Slanské vrchy a ich najvyšší vrch Šimonku, ďalej Východoslovenskú nížinu, Volovské vrchy, Kojšovskú hoľu a Čiernu horu s Vyhliadkovou­ vežou.

Severná veža Dómu sv. Alžbety

Tým, ktorým sa nechce veľmi cestovať ponúka jedinečný výhľad aj Severná veža najväčšej pýchy mesta. Priamo v centre si tak môžete vychutnať krásny pohľad na mesto z hora. Veža je vysoká takmer 60 metrov. Po zdolaní 160 schodovej výzvy bude stať odplata za to. Pokochať sa budete môcť nielen na severnú a južnú časť pešej zóny, ale aj na celé mesto. Pútavá je tiež strecha celého Dómu, ktorej jedinečnú štruktúru budete môcť zažiť zblízka.

Hrebeň spájajúci Jahodnú s Lajoškou

Pre tých, ktorí ešte neokúsili krásy Jahodnej a sú milovníkmi turistiky, je toto ideálna túra. Ak si vyšliapete k chate Lajoška, na hornom okraji lúky vás poteší unikátny pohľad na Košice. Za celú námahu a pár vypotených kalórií vám bude nádherný pohľad dostatočnou odmenou. Túra na Lajošku je však len jedna z mnohých, ktoré môžete v okolí Košíc absolvovať.

Heringeš

Veľmi obľúbeným miestom, hlavne u mladých je miesto pri lese na kopci Heringeš. Keď sa zotmie, Košice sa postarajú o romantickú atmosféru pohľadom na rozsvietené mesto. A ten pohľad za to určite stojí!

Vyhliadková veža

Veža je v Košiciach obľúbeným miestom oddychu a relaxu. Ak sa nebojíte výšok, môžete zažiť Košice ako na dlani. Veža je vysoká takmer 22 metrov, avšak pre tých, ktorí majú strach z výšok ponúka aj tri nižšie terasy, odkiaľ si taktiež užijete príjemný výhľad na mesto. Veža je umiestnená na vrchole kopca Hradová, čo predurčuje unikátny výhľad. Na veži je umiestnený aj ďalekohľad, vďaka ktorému si môžete pozrieť to, čo vás zaujíma zblízka.

Môže vás zaujímať:

Zdravý poklad z prírody už rastie aj u nás: Vieme, kde si pri Košiciach môžete nazbierať medvedí cesnak!

Dominikánske námestie ožije veľkonočnými trhmi: Čo všetko nás tu čaká?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM