Eva Mikulová Správy

Idú s dobou. MČ KVP je jediná v Košiciach, ktorá má vlastnú mobilnú aplikáciu

Mobilnú aplikáciu s názvom Košice - KVP si užívatelia môžu zdarma stiahnuť do mobilných telefónov a budú hneď informovaní čo sa na sídlisku deje.

Ilustračný obrázok k článku Idú s dobou. MČ KVP je jediná v Košiciach, ktorá má vlastnú mobilnú aplikáciu
Foto: Eva Mikulová

Jej cieľom je zefektívniť komunikáciu s miestnym úradom, zlepšiť informovanosť obyvateľov o tom, čo sa na sídlisku deje, a uľahčiť riešenie ich problémov.

Aj Susedský bazár

„Tým, že máme oproti ostatným MČ iné kompetencie a napríklad chodníky, ako i vnútroblokové cesty sú v našej správe, dostávame denne množstvo podnetov. Takýmto spôsobom vieme celý tento proces urýchliť, pretože problém môžu obyvatelia priamo na mieste odfotiť, cez aplikáciu odoslať na miestny úrad a poverený pracovník sa ním bude zaoberať. Následne dostanú notifikáciu o tom, v akom štádiu riešenia sa podnet nachádza,“ vysvetlil starosta Ladislav Lörinc.

V prípade, že na sídlisku dôjde napríklad k odstávke teplej vody alebo k prerušeniu elektriny, užívatelia o tom budú automaticky informovaní formou notifikácie.

Okrem aktualít z diania v MČ či programu plánovaných podujatí obsahuje tiež kontakty na vedenie, pracovníkov úradu aj miestnych poslancov.

Ankety od ľudí

Súčasťou je tiež ‚Susedský bazár‘ a pribudnúť má napríklad aj funkcia zameraná na ankety, ktorú bude Sídlisko KVP využívať na získavanie názorov obyvateľov v rôznych oblastiach.

Mobilná aplikácia je jedným z prvkov novej komunikačnej stratégie úradu. Inštalácia je veľmi rýchla a jednoduchá. Nevyžaduje žiadne prihlasovanie alebo registráciu.

Dostupná je pre mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM