Eva Mikulová Správy

Inšpiratívne čitateľské akcie čakajú deti cez prázdniny

Knižnica pre mládež mesta Košice spestrí prázdninový čas cyklom podujatí Prečítaného leta.

Ilustračný obrázok k článku Inšpiratívne čitateľské akcie čakajú deti cez prázdniny
Zdroj: Mesto Košice

Zábava a zaujímavé knižné tipy sa zamerajú na deväť inšpiratívnych tém, ktoré majú vyvolať záujem u prázdninujú­cich detí.

Letné aktivity v knižnici ponúknu veľa inšpiratívnej zábavy a zaujímavých knižných tipov na prázdninové čítania s deťmi. „Počas leta budeme služby poskytovať v letnom režime v šiestich pobočkách, ktoré radi privítajú aj čitateľov zo zatvorených školských pobočiek. V spolupráci s Čítajme si spolu, o.z. pre deti pripravujeme doplnkový zábavný program. Prebiehať bude štyri dni v týždni v čase od 9.00–11.00 hodiny, v štyroch mimoškolských pobočkách a v pobočke v ZŠ Družicová, ktorá je ako jediná školská pobočka otvorená aj počas letných prázdnin,“ hovorí o prázdninovom programe riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

„Okrem času vyhradenému detským aktivitám sú všetkým návštevníkom vždy k dispozícii všetky relaxačné kútiky a celé leto aj tri výstavy známych detských ilustrátorov.

Program Prečítaného bude v pondelok až piatok, okrem prázdninových štvrtkov, ktoré sú čiastočne určené na administratívu a dôkladnú dezinfekciu priestorov.

Harmonogram Prečítaného leta, prípadne jeho aktualizácie budú zverejnené na webovej stránke knižnice. Deväť prázdninových týždňov bude mať deväť naozaj inšpiratívnych tematických okruhov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM