Tlačové správy

Jaka Sport z Košíc: Máme niekoľko rozbehnutých projektov, grant z Fondu nám veľmi pomôže

Súčasná situácia stále nedovolí naplno športovať a bytostne sa to dotýka aj košického klubu Jaka Sport, ktorý sa venuje mladým generáciám. Plány nezastaví ani pandémia, preto v klube vedia, na čo tisíceurový grant z Fondu pre budúcnosť športu od stávkovej spoločnosti Niké použijú.

Ilustračný obrázok k článku Jaka Sport z Košíc: Máme niekoľko rozbehnutých projektov, grant z Fondu nám veľmi pomôže
Zdroj: Niké

Široká škála športov

Jaka sport je klub z Košíc, ktorý sa nezameriava iba na jeden šport, ale učí najmenších správnej pohybovej kultúre, podporuje všestrannosť a nabáda ich k zdravému životnému štýlu. „Veľmi ste nás potešili, je to skvelá správa. Uchádzali sme sa o viaceré granty, ale neboli sme veľmi úspešní, tak sme si povedali, že to skúsime aj cez Fond. Peniaze sú potrebné celoročne, stále sa nájdu aktivity, ktoré by sme chceli podporiť, s čím ide ruka v ruke zháňanie finančných prostriedkov,“ neskrývala nadšenie projektová manažérka klubu a trénerka Monika Kvaková.

Okrem iného nám prezradila, na čo prostriedky z Fondu v klube využijú. „Aktuálne plánujeme revitalizovať okolie lezeckej steny Rokodromo, pretože sa tam zdržuje voda, takže to treba odvodniť. Chceli by sme pod ňou vytvoriť priestor na rôzne aktivity, napríklad by sme tam natiahli slackline, aby sa deti učili rovnováhe. Okrem toho by sme chceli dobudovať detské cyklotraily a prekážky rôznej náročnosti v košických lesoch.

Športovať sa stále dá, no je to komplikované. V klube si uvedomujú, že deti musia motivovať a správnym indi­viduálnym prístupom ich viesť k pohybu za každých okolností, pokiaľ to samozrejme situácia dovolí. „Keď sa ešte dalo, chodili sme na Jahodnú lyžovať. Najmä v prvej vlne sme skúšali trénovať online, ale nie je to ono. Musíme vidieť, že deti to baví, že sa chcú hýbať. To je potom najväčšia odmena,“ uzatvára Monika Kvaková.

Zapoj sa Do Fondu pre budúcnosť športu

Baví ťa šport, no tvoja situácia sa skomplikovala a potrebuješ finančnú podporu? Fond pre budúcnosť športu ti môže podať pomocnú ruku. Stačí nahrať vtipné a zaujímavé video, zavesiť ho na stránku www.nikefondsportu.sk a grant sa môže ujsť aj tebe.

Zdroj: Niké

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM