Futbal

Ján Kozák mladší OFICIÁLNE novým trénerom FC Košice! ČO plánuje zmeniť ako prvé?

A je to oficiálne. Novým trénerom FC Košice sa stal Ján Kozák mladší. Štyridsaťtriročný košický rodák podpísal s nováčikom Niké ligy zmluvu do júna 2026.

Ilustračný obrázok k článku Ján Kozák mladší OFICIÁLNE novým trénerom FC Košice! ČO plánuje zmeniť ako prvé?
Zdroj: FCKošice.sk

„Košický futbal za posledné roky neustále napreduje a ja chcem byť pri tom. Chcem pomôcť k tomu, aby sa Košice zaradili tam, kam historicky patria. Očakávam, že nám v napredovaní pomôžu aj fanúšikovia a všetci spoločne dosiahneme méty, ktoré nás budú všetkých tešiť. Rád by som s FC Košice dosiahol ako tréner úspechy, ktoré som v Košiciach dosiahol ako hráč,“ cituje klubový web slová Jána Kozáka mladšieho krátko po podpise zmluvy.

Bývalý skvelý futbalista naposledy trénoval pred vyše tromi rokmi Slovan Bratislava, napriek pozoruhodným výsledkom s ním tam však ukončili spoluprácu. V novom pôsobisku plánuje využívať aj rady svojho otca, klubovej legendy.

„Viem, že nie sme v jednoduchej situácii. Do zimy musíme spraviť maximum. V prvom rade budeme musieť nastaviť hráčov, zlepšiť organizáciu hry a predovšetkým obrany, keďže dostávame príliš veľa gólov. Celkovo je mojim cieľom zlepšiť atmosféru v kabíne a dosiahnuť stav, aby sa hráči tešili na štadión, tréning i samotný zápas, a aby odovzdávali pre klub na ihrisku maximum,“ načrtol plány Kozák mladší.

A čo najviac rozhodlo o tom, že bol pre klub v trénerskej otázke voľbou číslo jedna? „Je Košičan, má košické srdce, pochádza z futbalovej rodiny, bol skvelý futbalista a zároveň mal výborné výsledky ako tréner v Slovane Bratislava,“ uviedol generálny manažér FC Košice Pavol Turczyk.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM