Lenka Fedorová Správy

Jarné slnko láka von: 5 tipov na parádne cyklotrasy v Košiciach

S otepľujúcim sa počasím nás to láka čoraz viac do prírody. Oprášte bicykle a vydajte sa na niektorú z 5 nenáročných cyklotrás, na ktorej vyvetráte hlavu a nečerpáte novú silu.

Ilustračný obrázok k článku Jarné slnko láka von: 5 tipov na parádne cyklotrasy v Košiciach
Zdroj: TASR

Čermeľská dolina

Trasa Čermeľskou dolinou je Košičanom dobre známa. Absolvujete po nej 16 kilometrov a 500 metrové prevýšenie. Ak vyštartujete od štadiónu Loky, čaká vás Čermeľ, Alpinka-odb. Kamen. Hrb, Alpinka-odb. Kavečany, Čermeľská dolina, odb.Jahodná, Čermeľská dolina, Biely potok, Čermeľská dolina, pod vrchom a Čermeľská dolina,vrch.

Lesopark Furča

Ak vám na dlhé trate nezostáva dosť síl či času, dobrou voľbou môže byť lesopark na Furči. Trasa je obľúbená najmä u obyvateľov tohto sídliska a Ťahanovčanov. Po celej trase pôjdete lesom, neprekvapia vás tak žiadne autá. Na trať sa dostanete z Furče od vodojemu a lesná cesta končí na Zelenom dvore. Odtiaľ môžete prejsť smerom ku krematórium až na Sídlisko Ťahanovce.

Hradová

Oblasť Hradová je veľmi vyhľadávanou lokalitou. Okrem pozostatkov Košického hradu a nádherného výhľadu na Košice i údolie Hornádu, vás čakajú 4 náučné chodníky, a to Človek a les, Lesné dreviny, Zvieratká v lese a Po stopách Košického hradu. V Kavečanoch vás možno zláka aj návšteva miestnej zoo.

Alpínka

Alpínka je obľúbeným miestom relaxu nielen turistov, ale aj cyklistov či korčuliarov. V tejto lokalite začína aj končí 25 kilometrová, ktorá vedie do Čermeľskej doliny. Oproti výstupnej stanici Detskej železnice je vás povedie náučný chodník, ktorý je dlhý 1,5 km.

Horný Bankov

Horný Bankov môže byť východiskovým bodom na Jahodnú, Lajošku a Kojšovskú hoľu. Počas cesty si budete môcť oddýchnuť na mieste zvanom „Pod starými dubmi“. Príjemná lokalita praje aj piknikom, a tak vás čaká skvelý relax v lone prírody. Ak sa tam vyberiete s deťmi, nejaký ten čas môžete stráviť aj na minigolfe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM