Alexandra Kolínská Kultúra

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Košiciach vychutnať slnečné počasie

Počasie nám síce do teraz veľmi neprialo, ale leto sa blíži a dúfame, že príjemných slnečných dní bude čo najviac. Pripravili sme pre vás top 5 miest, ako si môžete v centre Košíc vychutnať relax. Neprehliadnite lákavé foto ;)

Ilustračný obrázok k článku Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Košiciach vychutnať slnečné počasie
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Viacerí z nás počítajú dni do začiatku leta. Posledné týždne nám počasie na relax veľmi neprialo, no dúfame, že na leto objednali meteorológovia len to najlepšie počasie. Pozrite, kde v centre sa dá dobre oddýchnuť…

Letné terasy

K letu patrí aj dobrý osviežujúci drink, alebo kávička na čerstvom vzduchu. Prečo nevyužiť letné terasy košických podnikov, ktorých nájdeme na Hlavnej ulici viac než dosť. Ak sa niekto z nás s ostrým slniečkom moc nekamaráti, sú k dispozícii aj slnečníky. Okrem letných terás podniky na Hlavnej ponúkajú aj nádherný výhľad na historické jadro Košíc.

Mestský park

Máte dosť plné mesto ľudí? Chcete si oddýchnuť radšej niekde v pokoji? Tak potom šup-šup do Mestského parku, kde to doslova žiari zeleňou. Zelená je upokojujúc a tak isto aj tá pohoda na lavičke stojí za to. Toto miesto je vhodné aj pre rodičov s ratolesťami, kde sa môžu do sýtosti vyblázniť na ihrisku.

Spievajúca fontána

Áno, aj kvôli tomuto kultúrnemu skvostu do Košíc jazdia turisti. Prečo by sme si ju nemali vychutnať aj my, keď ju máme priamo pod nosom? Sedieť na lavičke medzi stromami, počúvať nežné melódie a žblnkot vody… Tomu sa hovorí relax, tak isto aj vzduch v okolí fontány je krásne svieži.

Immaculata

Aj pri pamätníku Immaculata je menšia fontána a lavičky. Ak sa radi pozeráte na mestské pamiatky, potom je toto miesto vhodné práve pre vás. Okolo sú aj cukrárne, takže stačí sa zastaviť pre zmrzlinku a vychutnať si ju v pohodlí kultúrneho jadra Košíc.

Kasárne Kulturpark

Trochu ďalej od Hlavnej, avšak s oto väčším pokojom si môžete oddýchnuť aj v Kulturparku. Ak máte radi moderné umenie, skvelý oddych a slniečko si môžete vychutnať aj tu. Kulturpark býva počas letných dní aj bohatý na rôzne kultúrne či športové akcie. Mladí ľudia by na nich nemali chýbať.

Prečítajte si tiež:

FOTO: TOP 5 miest na oddych v Košiciach :)
20
Galéria
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM