Lenka Fedorová Rôzne

Jazdecké preteky v Košiciach s programom aj pre deti: Hercami sa na chvíľu stanú aj kone!

Jazdecký víkend v Košiciach bude zároveň súťažou o Pohár primátora, Cenu rektorky UVLF i majstrovstvami Východoslovenskej jazdeckej oblasti. Organizátori nezabudli ani na deti a pripravili pre unikátne predstavenie, na ktorom si zahrajú aj živé kone.

Ilustračný obrázok k článku Jazdecké preteky v Košiciach s programom aj pre deti: Hercami sa na chvíľu stanú aj kone!
Zdroj: TASR

Blížiaci sa víkend sa bude v Košiciach niesť v znamení milovníkov koní. Jazdecký oddiel Slávie Univerzity veterinárneho lekárstva a farmície v Košiciach pripravil Jazdecké preteky o Cenu rektorky UVLF a Pohár primátora mesta Košice

Preteky aj majstrovstvami východu

Prvý júnový víkend sa bude niesť v znamení koní, kokárd, zábavy a súťaženia. V Jazdeckom areáli UVLF v Košiciach na Triede KVP sa uskutoční už 31. ročník jazdeckých pretekov o Cenu rektorky UVLF a Pohár primátora mesta Košice. Tieto preteky sú súčasne aj majstrovstvami Východoslovenskej jazdeckej oblasti – VÚC Košice a VÚC Prešov v skoku na koni pre kategórie deti, juniori a seniori.

„Návštevníkov nášho areálu čaká veľké množstvo športových podujatí v parkúrovom jazdení, ukážky našej voltížnej skupiny, vystúpenie jazdnej polície Prezídia policajného zboru SR. Okrem toho máme pripravené aj veľmi zaujímavé kultúrne podujatia pre deti a mládež. Veríme, že počasie nám bude priať a dúfame, že prídete a podporíte našu činnosť, naše koníky, pretože bez všeobecnej podpory verejnosti nás to nebude baviť a nezachytíme trendy, ktoré v tomto prenádhernom olympijskom športe sú,“ pozýva všetkých fanúšikov tohto športu do jazdeckého areálu riaditeľ pretekov MVDr. Miroslav Martinček.

Program aj pre deti

Preteky sú zároveň zaradené do celosezónnej súťaže Východoslovenský skokový pohár. Organizátori mysleli aj na najmenších návštevníkov a samotné preteky spestria aj dve predstavenia košického Divadla hudby. V sobotu o 14.00 hod. to bude muzikál Včielka Maja a v nedeľu o 11.00 hod. premiéra Slamenej rozprávky, v ktorej si okrem hercov a detí zahrajú aj kone.

„Určite to bude veselé – kráľa a dobrú vílu bude hrať Mišo Kováčik, hlavnú postavu – slameného princa, ktorému vadí že mu trčí slama z topánok a že ich kráľovstvo je slamené si zahrá Mišo Baluch“, prezrádza autor obsah rozprávky a ďalej dodáva: „Rodičia ho presviedčajú, že slama je dobrá a vzácna, no princ je ale aj tak nabrúsený a nechce ani počuť o tom že by sa mal uskromniť. A tak sa kráľ s kráľovnou rozhodli, že mu dajú príučku. Zahrajú sa na zakliate kráľovstvo a to odkľajú pomocou detí, ktoré jazdia voltíž na koníkoch.“ Košické Divadlo hudby sa tak novinkou Slamená rozprávka rozlúči s končiacou divadelnou sezónou.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM