Správy

Je to definitívne: Silvestrovský program v Košiciach sa RUŠÍ

Mesto ruší všetky svoje plány na Silvestra. Okrem nedávno zrušeného programu v Historickej radnici sa nebude môcť konať ani ohňová šou.

Ilustračný obrázok k článku Je to definitívne: Silvestrovský program v Košiciach sa RUŠÍ
Zdroj: TASR

Mesto Košice úplné ruší plánovaný silvestrovský program. Uviedol to hovorca mesta Vladimír Fabian s tým, že k definitívnemu rozhodnutiu dospeli po konzultácii s regionálnymi hygienikmi.

Pripomína, že okrem už dávnejšie odrieknutého Detského Silvestra v Historickej radnici nebudú môcť zorganizovať ani ohňovú šou.

Pripravená bola namiesto ohňostroja, čo by podľa magistrátu bolo ekologickejším spôsobom osláv nového roka.

V súvislosti s iniciatívou Únie miest Slovenska, v rámci ktorej rôzne samosprávy venujú ušetrené peniaze útulkom uviedol, že mesto Košice v tomto roku vyčlenilo historicky najviac peňazí na podporu občianskych združení (OZ), ktoré sa venujú túlavým zvieratám.

Prečítajte si tiež

„V rozpočte na rok 2021 bolo vyčlenených celkovo 185 000 eur, z ktorých 65 000 eur bolo rozdelených práve najväčším OZ,“ povedal s tým, že peniaze vyčlenili pre Úniu vzájomnej pomocí ľudí a psov, Malú Farmu a Psy ulice.

Zvyšok predstavovali náklady spojené so spustením novej karanténnej stanice.

„Ak by mesto chcelo peniaze z rozpočtu viazané na kultúrne podujatia využiť na iný účel, museli by to schváliť poslanci na niektorom z nasledujúcich rokovaní mestského zastupiteľstva,“ doplnil Fabian.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM