Komunálne voľby

Kandidát na primátora Ján Dečo predstavil svoj volebný program

Nezávislý kandidát na košického primátora a súčasný mestský poslanec Ján Dečo predstavil verejnosti v pondelok na Hlavnej ulici v Košiciach svoj volebný program.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Ján Dečo predstavil svoj volebný program
Zdroj: TASR

Jeho vízia rozvoja mesta je postavená na troch prioritách, a to poriadku, zdraví a solidarite, rozvoji mesta.

Okrem iného chce preveriť všetky zmluvy mesta s podnikateľskými subjektmi, začať výstavu nájomných a sociálnych bytov, zefektívniť prácu mestskej polície, obnoviť a vybudovať nové detské ihriská či polyfunkčné centrum sociálnych, zdravotníckych a terénnych služieb.

Chce transparentnosť

Dečov volebný program zahŕňa aj výstavbu nových cyklotrás i podporu medzinárodných investičných a vedeckých projektov. „Dovolím si z toho miesta požiadať všetkých, aby môj volebný program nebrali ako predvolebný sľub, ale ako záväzok, ktorý v prípade zvolenia od prvej chvíle začnem realizovať,“ povedal.

Ako Dečo uviedol, chce zvýšiť aj transparentnosť mesta. „Chcem dostať doň jednoznačne čestnosť, profesionalitu a vízie, pretože si myslím, že tomuto mestu fakt chýba predstava, čo chce dosiahnuť do budúcnosti. Toto mesto má obrovský potenciál v oblasti životného prostredia, moderných technológií, v službách,“ povedal s tým, že Košice majú veľký predpoklad aj na vznik významných centier zameraných na rozvoj biotechnológií.

Kandiduje druhýkrát

Ján Dečo sa uchádzal o funkciu primátora aj v komunálnych voľbách v roku 2014, kandidatúry sa vzdal v prospech Aleny Bašistovej.

O post primátora Košíc má záujem 13 kandidátov. Okrem Jána Deča sú nimi Štefan Horváth (Národná koalícia), Viliam Novotný (Šanca), Martin Petruško (Smer-SD, SNS), Jaroslav Polaček (SaS, KDH, SMK-MKP, NOVA, OKS), Ján Struk (SMS), Vladimír Vágási (Most-Híd) a nezávislí kandidáti Alena Bašistová, Jaroslav Džunko, Richard Havrilla, Džemal Kodrazi, Milan Lesňák a Miroslav Špak.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM