Eva Mikulová Správy

Katka Knechtová otvorí Vianočný trh pred Auparkom a o deň neskôr začnú trhy v meste

Vianočné trhy začínajú už tento víkend. V sobotu 30. novembra štartujú pred Auparkom a 1. decembra tradičné trhy začnú pri stromčeku v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Katka Knechtová otvorí Vianočný trh pred Auparkom a o deň neskôr začnú trhy v meste
22
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

A je to tu. Počas prvého adventného víkendu sa v Košiciach otvoria najznámejšie Vianočné trhy.

Vianočné trhy pred Auparkom

Vianočné trhy otvoria oficiálne v sobotu 30. novembra o 17,00 hodine a odštartuje ich koncert Katky Knechtovej. Tento rok bude Aupark v spolupráci s organizáciou Úsmev ako dar plniť rodinám v núdzi ich priania.

„Veríme, že dary od našich nájomcov aspoň trochu pomôžu rodinám v ich ťažkej situácií a spravia im o niečo krajšie Vianoce“, povedala zástupkyňa riaditeľa Aupark Košice Ľubica Bobáková.

Každú sobotu pred koncertom si vybraná rodina prevezme hodnotné dary od obchodov v tomto nákupno – zábavnom centre.

Počas víkendov sa tu budú konať i zaujímavé podujatia. Už 7. decembra stretnete na trhoch Mikuláša, ktorý bude rozdávať za pesničku alebo básničku sladké odmeny. Na koncerte sa predstaví košická kapela Pomaranč.

Na treťom vianočnom koncerte, naplánovanom na 14.decembra, vystúpi Dáša Kostovčik so svojím bandom. Koncertné soboty ukončí 21.decembra koncert obľúbeného Košičana Lukáša Adamca.

Trhy pred Auparkom Košice potrvajú do pondelka 23.decembra 2019.

Menia tradíciu otvorenia

Tradičné mestské Vianočné trhy tento rok premiérovo otvoria už 1. decembra, v predchádzajúcich rokoch to bolo vždy 5. decembra.

Tohtoročnou podmienkou pre trhovníkov je podávanie jedál a nápojov výlučne v jednorazových nenávratných obaloch vyrobených z biodegradova­teľných plastov, v ekologických materiáloch alebo papierových obaloch.

Predaj punču a jeho napodobenín je zakázaný! Opäť sa bude predávať len oficiálny primátorský punč a výťažok z jeho predaja bude rozdelený na charitu.

Slávnostné otvorenie kultúrnych podujatí s rozsvietením vianočnej výzdoby a stromčeka bude tradične 5. de­cembra o 17.00 h.

Trhy potrvajú do 23. decembra a po prestávke počas Vianočných sviatkov budú pokračovať do 6. januára.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM