Eva Mikulová Rôzne

Kde dať deti počas jarných prázdnin? Ponuka rôznych aktivít je bohatá

Podujatia pre malých aj väčších školákov pripravilo Centrum voľného času, Knižnica pre mládež mesta Košice aj ZOO v Kavečanoch. V ponuke sú i prímestské tábory.

Ilustračný obrázok k článku Kde dať deti počas jarných prázdnin? Ponuka rôznych aktivít je bohatá
11
Galéria
Zdroj: TASR

Jarné prázdniny sa v Košickom kraji začínajú v pondelok 18. februára a potrvajú do 24. februára 2019.

Prímestské tábory na jeden aj päť dní

V ZOO Košice sa deti sa môžu tešiť na kontakt so živými zvieratami, návštevu chovných zariadení, uvidia tiež zázemie vo vybraných chovných zariadeniach a môžu si vyskúšať aj prácu ošetrovateľa. Rodičia môžu dieťa prihlásiť do tábora na jeden alebo aj na päť dní.

Knižnica pre mládež mesta Košice v rámci prázdninového programu ponúka zábavné dopoludnia, od pondelka do piatku, vždy v čase od 10.00 – 12.00 hodiny, kedy budú v mimoškolských pobočkách prebiehať tvorivé dielne, zábavné čítania, súťaže a k dispozícii budú stolové spoločenské hry. Vo štvrtok budú otváracie hodiny pobočiek pre prázdninujúcich školákov rozšírené – otvorené budú od 8.00 – 16.00 hod.

Centrum voľného času plánuje privítať deti v prázdninovom klube na Popradskej 86. Každý deň budú mať možnosť zažiť niečo iné, navštívia Botanickú záhradu, Bábkové divadlo či divadelné predstavenie.

Prímestské tábory organizujú aj centrá voľného času, ktoré sú súčasťou niektorých základných škôl. Deti privítajú počas jarných prázdnin na ZŠ Bukovecká, ktorá tábor pripravila v spolupráci s Výmenníkom Važecká a OZ Loďka nádeje. Prímestský tábor pre malých lyžiarov a turistov organizuje ZŠ Staničná, ktorá pripravila aj jarný pobytový tábor v penzióne Driečna.

Pre deti od 5 do 15 rokov zorganizovala jarný prímestský tábor aj ZŠ Hroncova. Program pre nich je pripravený od pondelka do piatka od 8. do 16. hodiny.

Prázdniny v planetáriu aj na ľade

V hvezdárni a planetáriu CVČ na Popradskej 86 je v pondelok 18. februára 2019 pripravené podujatie Valentínske prázdninové planetárium s programom o 10., 14. a 16. hodine.

18. februára 2019, už túto nedeľu, sa môžete zabaviť na Jazerskej korčuľovačke, ktorú CVČ pri ZŠ Bukovecká pripravila v spolupráci s MČ Košice – Nad jazerom.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM