Eva Mikulová Rôzne

Kde nakúpite počas sviatkov? Niektoré prevádzky majú výnimku zo zákona

Čakajú nás dva sviatočné dni, čo znamená že obchody budú zavreté. Prvý sviatok je už zajtra 29. augusta (SNP) a ďalší 1. septembra (Deň Ústavy SR)

Ilustračný obrázok k článku Kde nakúpite počas sviatkov? Niektoré prevádzky majú výnimku zo zákona
23
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Bez obchodov sa samozrejme pár dní prežiť dá, ale ak niečo skutočne súrne potrebuje, padne vhod informácia, kde to zoženiete.

Na železničnej stanici

Na vynovenej košickej železničnej stanici je množstvo prevádzok a tie sú otvorené i počas štátnych sviatkov, vďaka výnimke v zákone, ktorá sa vzťahuje na letiská, stanice a čerpacie stanice. S prevádzkovým riaditeľom nájomných jednotiek Ivanom Hincom sme sa porozprávali, čo všetko na stanici nájdete a čo ešte pribudne. „Snažili sme sa skladbu prevádzok na stanici urobiť tak, aby boli pokryté všetky potreby cestujúcich. Štandardne sú tu veľké potraviny, drogéria, lekáreň, minipotraviny, ktoré sú otvorené už od piatej ráno a sú otvorené aj počas štátnych sviatkov. Stanica má totiž výnimku zo zákona Je tu aj kvetinárstvo, obchody s módou a doplnkami.“ Okrem obchodných priestorov sú na stanici aj služby ako napr. kaderníctvo, banka, zmenáreň. Veľké zastúpenie na stanici majú aj gastro prevádzky a kaviarne.

„Hrdí sme i na náš Food park a už v októbri otvárame i našu novú piváreň, v ktorej budeme ponúkať remeselné pivá,“ dodáva I. Hinca.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM