Lenka Fedorová Správy

Klimatizovaná MHD, áno či nie? Podľa DPMK sa názory cestujúcich rôznia

Používať či nepoužívať klímu v MHD? Podľa DPMK sa všetkým cestujúcim vyhovieť nedá.

Ilustračný obrázok k článku Klimatizovaná MHD, áno či nie? Podľa DPMK sa názory cestujúcich rôznia
Zdroj: TASR

V článku Platí prestupný lístok v prípade meškania spoja? DPMK s jasným vysvetlením sme sa pozreli na to, ako je to s platnosťou cestovného lístka v prípade omeškania spoja. To medzi našimi čitateľmi rozprúdilo veľkú diskusiu. Platnosť lístkov však nie je jediný problém, ktorý cestujúci riešia.

Košický mestský poslanec Miloš Ihnát v interpelácii požadoval odpoveď na to, či DPMK plánuje zakúpiť aj prostriedky MHD s klimatizáciou, resp. či klimatizáciu plánuje dodatočne dobudovať.

Podľa košického Dopravného podniku sa však názory na klimatizáciu v MHD rôznia a nie všetci cestujúci si ju vyžadujú. ,,Časť cestujúcich si klimatizáciu v MHD vyžaduje, časti cestujúcich prekáža," uviedol vo vysvetlení DPMK.

Podľa podniku sa niektorí cestujúci pri fungujúcej klimatizácii sťažujú, že vo vozidle je zima, iní neváhajú okno zabezpečené proti otvoreniu násilím vypáčiť a vo vozidle tak znefunkčniť klimatizáciu.

,,Nie je možné vyhovieť každému – časť cestujúcich bude zakaždým nespokojná. Napriek tomu, že prevádzkovanie vozidiel s klimatizáciou podstatným spôsobom zvyšuje DPMK prevádzkové náklady a že sme sa so zástupcami prevádzkovateľov MHD v ČR a SR zhodli, že klimatizácia do vozidiel MHD nepatrí, uvažujeme pri ďalšom nákupe nových vozidiel zapracovať do súťažných podmienok aj požiadavku na klimatizovaný priestor pre cestujúcich," uviedol ďalej DPMK.

Ako dodal, o dodatočnom osadzovaní do vozidiel, ktoré nie sú vybavené klimatizačnou jednotkou, neuvažujú, nakoľko prostriedky MHD boli zakúpené z fondov EÚ.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM