Eva Mikulová Správy

Klinika rehabilitácie v Šaci už funguje naplno, bola vyhradená pre pacientov s COVID-19

Klinika fungovala aj v predchádzajúcich dvoch mesiacoch, avšak v obmedzenom režime, v týchto dňoch sa už vracia do bežného režimu.

Ilustračný obrázok k článku Klinika rehabilitácie v Šaci už funguje naplno, bola vyhradená pre pacientov s COVID-19
Zdroj: TASR

Klinika liečebnej rehabilitácie Nemocnice Košice-Šaca zaznamenala po uvoľnení epidemiologickej situácie zvýšený počet pacientov.

Červená zóna

Bola rozdelená na dve časti, lôžková časť bola určená na takzvanú červenú zónu, kde bolo vyhradených krízovým manažmentom 40 lôžok pre prípadných pacientov Covid-19.

,,Od 20. marca sme mali pozastavené hospitalizácie, lôžková časť sa spustila opäť od 20. mája. V ambulantnej časti bola vyhradená zelená zóna, ktorá nebola  počas pandémie zatvorená. Prvé dva týždne, teda od polovice do konca marca, sa  redukovala prevádzka, rehabilitácia bola pre chronické stavy zrušená, ale akútna rehabilitácia  pokračovala,“ vysvetľuje primárka Kliniky Mária Katuščáková

Od začiatku mája fungujú takmer v plnom režime, otvorené sú  tri ambulancie a fyzioterapia funguje tiež za dodržania epidemiologických opatrení, už aj pre  chronické ochorenia.

,,Počas normálnej prevádzky naše dve ambulancie vyšetria 20–24 pacientov,  v súčasnom období pri dodržiavaní zvýšených opatrení sa počet v ambulancii zredukoval na 14–18 pacientov. Každá ambulancia denne má 8– 10 nových vyšetrení, ostatné sú kontroly pacientov,“ opisuje súčasnú situáciu M. Katuščáková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM